Overzicht Gentse internationals

Overzicht Gentse internationals

Heel wat interlandvoetbal de voorbije dagen voor een aantal Buffalo's. Kalinic staat met Kroatië reeds met één been op het WK en zaterdagavond kan er met Dylan Bronn nog een extra Gentse WK-ganger bijkomen.

Lovre Kalinic zette met Kroatië een gouden stap richting WK. In de heenwedstrijd van de barrages keek Kalinic vanop de bank toe hoe zijn landgenoten een ruime 4-1 zege behaalden tegen Griekenland. Zondagavond volgt nog wel de terugwedstrijd in Athene, maar het lijkt een quasi onmogelijke opdracht voor de Grieken, die in de poule van België al evenmin toonden een vlot scorende ploeg te zijn.

Yuya Kubo moest niet ver reizen voor zijn interland tegen Brazilië, want die werd in Rijsel gespeeld. Neymar en co bleken wel een maatje te sterk in de eerste helft en liepen uit tot 0-3. Daarna wist Japan wel nog de eer te redden, 1-3 werd de eindstand. Kubo startte in de basis en werd tijdens de rust vervangen. Dinsdag volgt opnieuw een stevige test wanneer de Japanners het in het Jan Breydelstadion opnemen tegen de Rode Duivels.

Ook Panama wist zich reeds te kwalificeren voor het WK en oefende tegen Iran, een andere WK-ganger. Ricardo Avila mocht in de basis beginnen, maar kon niet voorkomen dat Panama met 1-2 verloor. Na 80 minuten werd hij vervangen. Dinsdag trekken ze nog naar Cardiff voor een oefenwedstrijd tegen Wales.

De Belgische U19 hebben in de EK-kwalificatieronde met 3-0 gewonnen van Liechtenstein. Andreas Burssens speelde de volledige wedstrijd en Matias Lloci werd na 72 minuten vervangen. Louis Verstraete kwam niet in actie.

Youn Czekanowicz ten slotte zag vanop de bank hoe Luxemburg een knappe 2-1 overwinning behaalde in de vriendeschappelijke interland tegen het Hongarije van Georges Leekens.

Zaterdagavond is het alleszins uitkijken naar Tunesië - Libië in groep A van de Afrikaanse kwalificatiezone. Dylan Bronn en zijn landgenoten hebben genoeg aan een gelijkspel om het felbegeerde WK-ticket in de wacht te slepen.