Voorbeschouwing KAA Gent - Waasland-Beveren

Voorbeschouwing KAA Gent - Waasland-Beveren

Speeldag 3 - Jupiler Pro League - 12-08-2018 om 20:00 u

KAA Gent en Waasland-Beveren sluiten de derde speeldag van de Jupiler Pro League af in de Ghelamco Arena. De aftrap wordt zondagavond gegeven om 20u00 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Drie dagen na de geslaagde trip naar Polen - waar de Buffalo's een uitstekende utigangspositie versierden voor kwalificatie - ligt de focus weer vol op de Jupiler Pro League. Gent en Waasland-Beveren gaan op zoek naar hun eerste competitiezege. Wat beide ploegen alvast gemeen hebben is dat ze allebei reeds Zulte Waregem ontmoetten en elk een punt pakten in de allerlaatste minuut. Al was de remonte van de Waaslanders nog wat straffer, omdat zij een 2-0 achterstand op het veld van Essevee nog ongedaan maakten.

Telkens opnieuw beginnen

Wie de kern van Waasland-Beveren vanop afstand bekijkt, zou hen al snel bij de degradatiekandidaten rekenen. Maar dat is een jaarlijks terugkerend fenomeen bij de Waaslanders, die er met beperkte middelen toch telkens in slagen om een kwalitatieve kern samen te stellen die aangenaam verrast. Keerzijde van de medaille is dat de uitschieters ook snel terug weg zijn om de kas te spijzen.

Vorig seizoen was het niet anders. Ryota Morioka ontpopte zich tot assist-koning en werd aan de winterstip al weggeplukt door Anderlecht, Zinho Gano scoorde vlotjes en vertrok al in het competitiebegin naar Oostende. Isaac Kiese-Thelin vulde de leemte voorin met verve op, maar werd geleend van Anderlecht en keerde dus terug. En op het middenveld speelde de sterke Ibrahima Seck zich in de kijker, wat hem een transfer naar Genk opleverde.

Maar misschien wel het grootste verlies was de overgang van coach Philippe Clément, die ondertussen de Genkse trein terug op de rails gezet heeft. Het is dus elk jaar weer een stuk opnieuw beginnen voor Waasland-Beveren, maar ook nu mogen we ons wellicht weer aan enkele aangename verrassingen verwachten. En vanuit Gentse hoek volgen we uiteraard met belangstelling hoe huurling Louis Verstraete zich verder evolueert.

Gents vertrouwen

De trip naar Jagiellonia Bialystok gaf de Buffalo's een aardige vertrouwensboost, nadat in de eerste twee wedstrijden de resultaten wat tegenvielen. Tegen Jagiellonia speelde Gent een solide wedstrijd, wat uitmondde in een verdiende zege. Leidt dat zondagavond ook tot de eerste competitiezege? Die zou welgekomen zijn. Het is alleszins al van december 2012 geleden dat de Waaslanders nog iets konden rapen in Gent.

Odjidja en Kalinic er terug bij

Vadis Odjidja speelde bijna de volledige wedstrijd in Bialystok en kan dus ook in de competitie terug aantreden. Ook Lovre Kalinic zit terug bij de  20-koppige selectie. Bronn, Kvilitaia, Neto en Smith zijn nog niet inzetbaar door blessures.

De wedstrijd in de Ghelamco Arena zal geleid worden door Bart Vertenten, geassisteerd door Rien Vanyzere en Thibaud Nijssen. Vierde scheidsrechter is Bert Put.

Kan je er niet bij zijn in de Ghelamco Arena, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

KAA Gent - Waasland-Beveren in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2017-2018: 2-0
  • 2016-2017: 2-0
  • 2015-2016: 2-1
  • 2014-2015: 4-1
  • 2013-2014: 2-0 / Play-Off 2A: 2-1
  • 2012-2013: 0-2
  • 2011-2012: Waasland-Beveren in tweede klasse
  • 2010-2011: Waasland-Beveren in tweede klasse
  • 2009-2010: -
  • 2008-2009: -

Waasland-Beveren ontstond pas in 2010 toen Red Star Waasland hernoemd werd en op de Freethiel ging spelen

Website tegenstander

www.waasland-beveren.be