Zure avond voor Kalinic tegen Spanje, Verstraete niet in actie

Zure avond voor Kalinic tegen Spanje, Verstraete niet in actie

Lovre Kalinic beleefde geen prettige avond in het Spaanse Elche tijdens zijn 14e interland voor Kroatië. In hun eerste confrontatie in groep 4 van de UEFA Nations League A gingen de vice-wereldkampioenen immers met 6-0 onderuit tegen een ontketenend Spanje. Grote man bij "La Roja" was Marco Asensio die zelf scoorde en 3 assists gaf. Bij de 3-0 (eigenlijk de tweede van Asensio), kreeg Kalinic dankzij de UEFA-officials zelfs een own-goal op zijn naam. Asensio's knal verdween via de lat en Kalinic' rug immers ongelukkig in doel. Desondanks speelde Kalinic, onder meer volgens het Spaanse Marca geen slechte wedstrijd: "Enkel een combinatie van pech en enkele goede saves van Kalinic verhinderden dat de score nog verder opliep."

Behalve Kalinic stonden met Ivan Santini en Matej Mitrovic nog twee andere Kroaten op het veld die in de Belgische Jupiler Pro League hun boterham verdienen. Spanje gaat aan de leiding in groep 4 met 2 overwinningen uit twee wedstrijden. Kroatië en Engeland staan beide lege handen na hun nederlagen tegen Spanje.  

Birger Verstraete

Birger Verstraete kwam niet in actie bij de simpele 0-3 zege van België in IJsland. België staat in groep 1 gedeeld eerste met Zwitserland. IJsland speelde 2 wedstrijden en verloor ze allebei. De volgende wedstrijd van de Rode Duivels in de UEFA Nations League vindt plaats op 12 oktober op de Heizel tegen Zwitserland.