KAA Gent verlengt contract met Voetbal in de stad tot 2019

KAA Gent verlengt contract met Voetbal in de stad tot 2019

Algemeen manager van KAA Gent Michel Louwagie, Resul Tapmaz en Patrick Lips, voorzitter en ondervoorzitter van vzw Voetbal in de stad, ondertekenden voor aanvang van de wedstrijd KAA Gent-Mouscron Péruwelz een samenwerkingsovereenkomst tussen KAA Gent en haar communitywerking tot eind 2019.

Van links naar rechts: Cetinkaya Cengiz (Gent Stad in Werking), Carl De Decker (OCMW Gent), Filip Raes (Supportersfederatie KAA Gent), Resul Tapmaz (Stad Gent - voorzitter), Rudy Coddens (OCMW Gent - penningmeester/secretaris), Michel Louwagie (KAA Gent), Patrick Lips (KAA Gent - ondervoorzitter).

Samen met de meerjarenovereenkomst werden bijkomend twee overeenkomsten afgesloten die vzw Voetbal in de stad in 2016 financieel versterken en transparantie bieden over de financiële bijdrage die KAA Gent doet voor het sportieve luik van het project Elk Talent Telt. Op deze wijze verdubbelt KAA Gent haar bijdrage aan vzw Voetbal in de stad in 2016 tot 140.000 euro.

De overeenkomsten bevatten onder meer afspraken over de wijze waarop de communitywerking in de toekomst met commerciële partners van KAA Gent zal kunnen samenwerken en over de organisatie van een ‘fundraising’ Gala van de Communitywerking in de lente van 2016.

In 2009 werd vzw Voetbal in de stad opgericht. Sinds 2011 is vzw Voetbal in de stad een publiek-private samenwerking tussen de club, de lokale overheid en de Supportersfederatie.

De organisatie organiseert en coördineert de maatschappelijke werking van KAA Gent door:  samenwerkingsverbanden te smeden met het Gentse maatschappelijke middenveld met als doelen: de wervende kracht van voetbal te benutten voor sociale projecten; de supportersbetrokkenheid bij KAA Gent en bij de maatschappelijke werking te verhogen; de Ghelamco Arena te gebruiken als een open stadion voor niet-commerciële activiteiten en initiatieven; te bouwen aan een brede publiekswerking rond KAA Gent en te werken aan maatschappelijk geëngageerd en kwaliteitsvol jeugdvoetbal in Gent zodat elk talent telt.

In 2016 zal vzw Voetbal in de stad een budget beheren van 300.000 euro. De financiële bijdrage van de Stad Gent aan vzw Voetbal in de stad bedraagt 70.000 euro. De organisatie telt 2,5 VTE personeelsleden.

vzw Voetbal in de stad werkt momenteel aan een nieuw meerjarenbeleidsplan tot en met 2019. Ook de samenwerkingsovereenkomst tussen vzw Voetbal in de stad en de Stad Gent loopt tot 2019.