KAA Gent Foundation vraagt aandacht voor armoede in Gent

KAA Gent Foundation vraagt aandacht voor armoede in Gent

Voor de wedstrijd KAA Gent–Waasland Beveren voerde de KAA Gent Foundation actie op de supporterspromenade van de Ghelamco Arena. Vrijwilligers van de KAA Gent Foundation deelden plaktattoos uit met als opschrift ‘Sluit armoede uit’. Op deze wijze vraagt de KAA Gent Foundation aandacht voor de 1 op 5 Gentenaars die in armoede leven en noodgedwongen gezondheidszorg uitstellen.

Vrijwilligers van onze sociaal-emancipatorische projecten Gantoise Plantrekkers (het vroegere KAA Gent Homeless Blue-White) en wijkhuis Bij Pino in Nieuw Gent-Steenakker boden KAA Gentsupporters op de promenade een tattoo aan met opschrift ‘sluit armoede uit’ aanbieden. Het ging uiteraard niet om een echte tattoo, maar eentje die je gewoon kan op plakken. Wie de tattoo draagt, toont meteen z’n solidariteit met de meest kwetsbaren in onze samenleving.

De campagne is een initiatief van het Netwerk tegen Armoede in de aanloop naar de Werelddag van verzet tegen armoede, op 17 oktober. In Gent slaan verschillende organisaties de handen in elkaar om elk jaar op 17 oktober een brede verzetsdag te organiseren.

Traditioneel wordt er hulde gebracht aan de slachtoffers van armoede, uitsluiting en geweld aan de Steen van de Mensenrechten op het Sint Pietersplein. Ook jij kan er bij zijn: afspraak op 17 oktober 2017 om 19 uur op het Sint-Pietersplein). Verwacht je aan verhalen, muziek en de herdenking van de slachtoffers van armoede. Afsluiten doen we met een gratis kom soep met brood.

Foto's van de actie kan je bekijken in het foto-album 'Sluit armoede uit' op de Facebookpagina van de KAA Gent Foundation.

 

De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun: