Toeschouwersaantallen: de juiste cijfers

Toeschouwersaantallen: de juiste cijfers

KAA Gent wil reageren op de toeschouwersaantallen die vandaag gepubliceerd werden in Sport/Voetbalmagazine: daar wordt gewag gemaakt van een daling van het aantal toeschouwers (= verkochte tickets) bij KAA Gent , maar die cijfers kloppen niet. De auteurs poneren dat KAA Gent in het seizoen 2017-2018 gemiddeld 17 004 toeschouwers over de vloer kreeg, 2 500 toeschouwers minder dan vorig seizoen…. 

Maar KAA Gent telt dit seizoen al 17 900 abonnees (tegenover 17 676 vorig seizoen). Voorts worden er elke wedstrijd nog 1268 dagtickets te koop aangeboden. Daarnaast heeft het bezoekersvak een maximumcapaciteit van nog eens 1007 toeschouwers: dit bezoekersvak is uitverkocht voor alle topwedstrijden, maar meestal slechts gedeeltelijk volzet bij het bezoek van “kleinere” clubs. Dat betekent dat KAA Gent bij de meeste thuiswedstrijden uitverkocht is (= 20 175 toeschouwers)

De club heeft zelfs een FREE YOUR SEAT mogelijkheid gecreëerd waarbij abonnees hun plaats online ter beschikking kunnen stellen wanneer ze bij een bepaalde wedstrijd niet aanwezig kunnen zijn. Dit aanbod was noodzakelijk omdat er zoveel vragen kwamen van mensen die geen kans kregen om een wedstrijd bij te wonen wegens ‘uitverkocht’. Via FREE YOUR SEAT probeert de club ook te vermijden dat er “lege” zitjes zijn in het stadion (abonnees die niet opdagen voor bepaalde wedstrijden).

Net zoals in het buitenland communiceert KAA Gent altijd het juiste aantal verkochte tickets per wedstrijd.