KAA Gent steunt 90 minutes for hope

KAA Gent steunt 90 minutes for hope

KAA Gent schenkt 1 euro per verkocht ticket voor de UEFA Champions League wedstrijd tegen Olympique Lyonnais aan het initiatief  #90minsforhope ten voordele van hulp aan de oorlogsvluchtelingen in Europa.

KAA Gent is een maatschappelijk geëngageerde voetbalclub. Met onze communitywerking Voetbal in de stad zetten we ons actief in voor verschillende sociale projecten voor Gentenaars uit kansengroepen.

Dit engagement indachtig kunnen we onze ogen niet sluiten voor de instroom van oorlogsvluchtelingen en de nood aan hulp voor deze slachtoffers van oorlog en geweld.

In navolging van het idee van FC Porto vraagt de 15de algemene vergadering van de European Club Association (ECA) aan alle clubs die deelnemen aan de UEFA Champions League en de UEFA Europa League om 1 euro per verkocht ticket voor hun eerste thuiswedstrijd te schenken onder het motto #90minsforhope.

Meer duiding bij deze vraag leest u op de website van ECA.

KAA Gent deelde eerder aan FC Porto mee hun initiatief te zullen steunen en mee te willen werken aan een breed internationaal draagvlak. KAA Gent verwelkomt dan ook het initiatief van ECA.

KAA Gent doet mee. Want voetbal heeft meer dan twee doelen.