Reacties na loting Champions League

Reacties na loting Champions League

Vfl Wolfsburg, het was niet de absolute topclub waar de meeste spelers op hoopten. Desalniettemin waren de reacties zeker niet negatief. Huisjournalist Jonas Van de Veire legde zijn oor te luisteren bij kapitein Sven Kums, Brecht Dejaegere, Matz Sels, Danijel Milicevic en coach Hein Vanhaezebrouck.

SVEN KUMS

“Het is niet de grote naam waar iedereen op hoopte, maar Wolfsburg valt niet te onderschatten. In een poule met Manchester United, CSKA en PSV werden ze groepswinnaar – dat zegt veel. Ook hun vierde plaats in de Bundesliga toont aan dat ze een sterk team hebben. Met Schürrle en Draxler beschikken ze over enkele grote namen. Met Bas Dost heb ik nog samengespeeld in Heerenveen. Hij scoorde toen vlot en vertrok op het einde van het seizoen naar Wolfsburg. Dus misschien stuur ik hem binnenkort nog eens een sms’je of vraag ik wat raad aan Kevin De Bruyne. (lacht)”

BRECHT DEJAEGERE

“Na de loting was er even teleurstelling binnen de spelersgroep, maar meteen dachten we: ‘misschien kunnen we nu opnieuw doorgaan’. Dan zouden we wél met zekerheid een echte klepper voorgeschoteld krijgen. Net zoals in de groepsfase moeten we er vol voor gaan. Al beseffen we dat Wolfsburg een sterke tegenstander is. Vorig jaar werden ze tweede en wonnen ze de Duitse Beker, dat presteer je niet zomaar. Met een goed plannetje achter de hand kunnen we misschien een positief resultaat neerzetten.”

MATZ SELS

“Zelf hoopte ik op een ontmoeting met Real Madrid, maar écht ontgoocheld ben ik niet met deze loting. Op papier was het de gemakkelijkste tegenstander. De Duitse competitie is wel zeer hoog aangeschreven. We zullen hun pijnpunten goed moeten analyseren de komende weken om een kans te maken. Wist je trouwens dat de coach voorspeld had dat we als eerste uit de pot zouden komen? Onwaarschijnlijk! (grijnst)”

DANIJEL MILICEVIC

“Als we dezelfde mentaliteit aan boord kunnen leggen als in de groepsfase, maken we een kans. Misschien zal Wolfsburg ons ook een beetje onderschatten. Van KAA Gent zullen er nog niet veel gehoord hebben. Al zullen ze ons in de komende maanden wel leren kennen. Wij weten alvast wat ons te wachten staat. Duitse teams mag je nóóit onderschatten. Ze spelen heel compleet voetbal met hoge pressing en zijn stevig in de duels. Toch mogen we een beetje dromen van de kwartfinale. Tegen Real Madrid, Bayern München en Barcelona zou dat waarschijnlijk niet het geval geweest zijn. Voor mij wordt het alvast een ontmoeting met drie landgenoten: Klose, Benaglio en Rodriguez.”

HEIN VAN HAEZEBROUCK

“Met Wolfsburg hebben we een Duitse topper geloot die het uitstekend doet”, aldus Vanhaezebrouck. “In de poules hebben ze Manchester United uitgeschakeld en in de Bundesliga – samen met de Spaanse competitie de beste ter wereld - staan ze bovenaan. Eigenlijk is de club een beetje vergelijkbaar met Gent. Wolfsburg is het ‘coming team’ in Duitsland, net zoals wij in België. Op het Europese toneel is het geen vertrouwde naam, maar een jonge speler. Alleen is Wolfsburg nog een hoger niveau dan Gent.” Dat merkte Vanhaezebrouck eerder dit seizoen. “Ik heb Wolfsburg al een paar keer aan het werk gezien. Ze zijn fysiek sterk en beschikken over een prima mentaliteit. Na het vertrek van De Bruyne zijn ze zeker niet minder sterk geworden. Draxler beschikt misschien zelfs over evenveel kwaliteit. Bovendien hebben ze een ruime kern waaruit ze kunnen kiezen. Er zijn zelfs grote namen die niet aan spelen toekomen. Dat zegt genoeg.” De coach volgde de loting samen met zijn spelersgroep op het oefencomplex. “Enkele jongens waren ontgoocheld dat het geen grote affiche is geworden. Anderen, vooral de verdedigers, waren wel tevreden met Wolfsburg. Daar zitten MSN (Messi, Suarez en Neymar, red.) en BBC (Bale, Benzema en Cristiano Ronaldo, red.) waarschijnlijk voor iets tussen. (lacht)”

(JVDV)
Foto: Belga Image