Voorbeschouwing SC Braga - KAA Gent

Voorbeschouwing SC Braga - KAA Gent

Vanavond treffen we in de groepsfase van de UEFA Europa League SC Braga, dat het in 2011 tot in de finale schopte. Braga, vorig seizoen vierde in de Portugese Primeira Liga, verloor in haar laatste 6 Europese thuiswedstrijden slechts één keer, en speelde vorig jaar nog de kwartfinale van de Europe League. Ook de Buffalo's, vorig jaar nog bij de laatste 16 in de Champions League, zijn in hun huidige Europese campagne sterk bezig met 3 overwinningen en 1 gelijkspel. Het Estádio Municipal de Braga belooft dus ongetwijfeld het decor te worden voor een spannende wedstrijd!

De enige Portugese club die KAA Gent in het verleden Europees trof was Sporting Lissabon, vorig jaar tweede in de Portugese competitie en nu de thuisbasis van ex-Buffalo Bryan Ruiz.  In de groepsfase van de Europa League 2010-2011 werd toen met 5-1 verloren in het Estadio José Alvalade. Een nederlaag die enkele weken later in het Jules Ottenstadion met een knappe 3-1 overwinning werd rechtgezet.

In hun 4 vorige ontmoetingen met Belgische clubs speelde Braga op verplaatsing 2 keer gelijk en won en verloor het thuis telkens 1 keer. Het versloeg in 2009 uittredend kampioen Standard met 3-0. De andere thuiswedstrijd, tegen Club Brugge in 2011, werd met 1-2 verloren. In België werd telkens 1-1 gelijkgespeeld. 

Wie dus wil zien of Hein's troepen Braga vanavond een tweede thuisnederlaag tegen een Belgische ploeg kunnen aansmeren, kan daarvoor terecht op ons Twitterkanaal, onze website of op Sporza dat de wedstrijd live uitzendt. De aftrap in het Estádio Municipal de Braga wordt gegeven om 21u05 (20u05 lokale tijd).