Rosted, Chakvetadze en Bronn winnen

Dit weekend speelden 3 van onze internationals wedstrijden met hun nationaal team: Chakvetadze en Rosted voor de UEFA Nations League, Bronn speelde een kwalificatiewedstrijd voor de Afrikacup in 2019. Alledrie stonden ze 90 minuten op het veld terwijl hun teams de overwinning binnenhaalden.

Chakvetadze (Georgië)

Chakvetadze behaalde met Georgië de ruimste overwinning. Zij wonnen met 3-0 van Letland en staan na 3 wedstrijden op kop van groep 1 in League D. Na 3 wedstrijden tegen Kazachstan, Letland en Andorra staan ze met het maximum van de punten terwijl de andere landen elk slechts 2 punten hebben. Op dinsdag 16 oktober speelt Georgië opnieuw tegen Letland, ditmaal op verplaatsing.

Bronn (Tunesië)

Dylan Bronn speelde als centrale verdediger 90 minuten bij de 1-0 overwinning van Tunesië tegen Niger, een kwalificatieduel voor de CAN 2019 (Coupe d'Afrique des Nations) in Kameroen. Het Tunesië van Bronn staat na 3 wedstrijden in Group J aan de leiding met 9 op 9 na drie gewonnen wedstrijden tegen Egypte (1-0), Swaziland (0-2) en Niger. Net als het Georgië van Chakvetadze, speelt Tunesië dinsdag opnieuw in en tegen Niger.

Rosted (Noorwegen)

Sigurd Rosted hield centraal achterin mee de nul en win met 1-0 tegen Slovenië in zijn tweede officiële interland voor Noorwegen. De Noren staan op dit moment tweede in groep 3 van League C met zes punten, drie minder dan groepsleider Bulgarije. Dinsdag krijgen ze de kans om de Bulgaren bij te benen in de stand wanneer de Bulgaren hun leidersplaats komen verdedigen in Oslo.

Yaremchuk, Plastun, Raskin, David en Mostafa

Eerder speelde Oekraïne (met Yaremchuk 76 minuten als diepe spits en Plastun op de bank) 1-1 gelijk tegen Italië in een vriendschappelijke wedstrijd. Nicolas Raskin speelde dan weer 45 minuten in het 0-0 gelijkspel van de Belgische U18 tegen de Italiaanse U18. Ahmed Mostafa speelde in de tweede helft in het 0-0 gelijkspeel van het Egyptische olympische team (U23) tegen hun leeftijdsgenoten van de Verenigde Arabische Emiraten. Vandaag spelen ze opnieuw tegen elkaar in een tweede confrontatie.

Yaremchuk en Plastun spelen met Oekraïne dinsdag hun derde UEFA Nations League-wedstrijd, ditmaal tegen Tsjechië.  Het Oekraïne van bondscoach Andrei Shevchenko staat in groep A van League B aan de leiding met 6 punten uit twee wedstrijden (1-2 winst in Tsjechië en 1-0 winst thuis tegen Slovakije). Het kan zijn leiderspositie dus verder verstevigen ofwel bijgebeend worden door Tsjechië dat tweede staat met 3 punten.

Jonathan David en de Canadese nationale ploeg spelen in de CONCACAF Nations League-kwalificatiewedstrijden tegen Dominica (niet te verwarren met de Dominicaanse Republiek), op woensdag 17/10 om 1u 's morgens.​