Vooruitblik met Brecht Dejaegere

Vooruitblik met Brecht Dejaegere

Het geluk van Brecht Dejaegere mag stilaan keren. Twee keer hield een vervelende blessure hem een poos aan de kant. En dan was er nog het harde verdict na zijn rode kaart tegen Lyon. Geen duel met Hulk en co. Weg partij in Mestalla. Maar ‘Brechtje’ is vastbesloten om opnieuw van zich te laten spreken. Misschien lukt dat vanavond al op Le Canonnier.

Je laatste basisplaats dateert van eind augustus. Word je stilaan ongeduldig?

“Ik ben iemand die alles wil spelen. Alleen zit het momenteel even tegen. In Kortrijk liep ik een enkelblessure op die me drie weken aan de kant hield. Bij mijn terugkeer tegen Lyon kreeg ik rood én blesseerde ik me. Opnieuw twee weken aan de kant. Maar tijdens de interlandbreak heb ik hard gewerkt. Ik voel mijn vormcurve opnieuw stijgen. Dat is ook nodig, want de concurrentie is groot. En ik ben niet in de situatie dat ik meteen mijn plek weer kan opeisen. Oké, ik speelde vorig jaar een goed seizoen, maar dat telt nu niet meer. Als ik mijn kans krijg, zal ik ze ten volle moeten grijpen.”

Hoe lang zinderde die rode kaart tegen Lyon na?

“(zucht) Ik heb het toch een tijdje moeilijk gehad. Zeker toen ik het verdict van twee speeldagen vernam. Je verliest twee matchen in de Champions League, hé. En dat bij de eerste rode kaart in mijn carrière. Gelukkig blijven er nog drie duels over waarin ik me kan tonen. Weet je, ik trek me zulke zaken altijd hard aan. Maar ondertussen heb ik het een plaats gegeven. Zo’n dingen horen nu eenmaal bij het leven van een voetballer.”

Blik eens vooruit naar vanavond. Wat verwacht je van de partij in Moeskroen?

“Moeskroen is momenteel uitstekend bezig. Ze zijn al vijf wedstrijden op rij ongeslagen en zullen die reeks ongetwijfeld door willen trekken tegen ons. Zeker omdat wij op dit moment de te kloppen ploeg zijn. Daarom moeten we vanavond met dezelfde mentaliteit als gewoonlijk aan de aftrap staan. Ik kijk trouwens uit naar het weerzien met David Hubert en Mustapha Oussalah. Toen we samenspeelden had ik een goede band met hen.”

Misschien zien zij je vanavond voor het eerst beslissend zijn. Knaagt het dat je nog geen goal of assist achter je naam hebt staan?

“Je wordt vaak afgerekend op je statistieken. Maar het wringt allerminst dat ik die nog niet kan voorleggen. Ook de coach is er gerust op. Hij zegt dat het niet de bedoeling is dat ik elk seizoen tien goals en evenveel assists kan voorleggen. En Rudy Cossey benadrukt dat ik de ploeg ook iets kan bijbrengen in een dienende rol. Bijvoorbeeld door hoog ballen te veroveren, mijn grinta over te brengen op de rest van het team en acties te maken. Ik lig dus niet wakker van mijn cijfers. Het belangrijkste is dat ik opnieuw in de ploeg geraak.”

Tot slot: je was dinsdag aanwezig bij België – Israël. Hoe was het?

“Een leuke ervaring. Voor de wedstrijd stuurde ik nog een berichtje naar Sven. Ik hoopte uit de grond van mijn hart dat hij mocht invallen. Het mocht jammer genoeg niet zijn. Maar als Sven zo blijft presteren, heeft hij zeker zijn plaats bij de Rode Duivels. Toen ik na afloop mijn drie ploeggenoten zag tijdens de ereronde voelde ik me enorm trots. Want dat ze dat moment konden beleven, is dankzij de volledige ploeg. Bij hun terugkeer voelde je dat ze genoten hebben. Ze vertelden enkele leuke verhalen over de andere Rode Duivels en de trainingen.”

 

(JVDV)

Foto: Yves Masscho