Hein Vanhaezebrouck tekent nieuw contract tot 2018!

Hein Vanhaezebrouck tekent nieuw contract tot 2018!

Na de bekerkwalificatie hadden Ivan De Witte en Michel Louwagie nog uitstekend nieuws te melden. Hein Vanhaezebrouck heeft een nieuw contract getekend tot 2018, met het duidelijk engagement om bij KAA Gent te blijven en samen de club verder uit te bouwen.

Voorzitter Ivan De Witte mocht het heuglijke nieuws brengen over het nieuwe contract: "Dit was een van de belangrijkste stappen die wij als club konden zetten. We waren van mening dat we de prachtige prestaties moesten belonen en hebben een financieel verdiept contract voorgelegd. Ook hiermee tonen we onze ambitie, door aan te tonen dat we zo'n toptrainer voor een langere periode bij ons kunnen houden."

Manager Michel Louwagie verduidelijkte het verschil met het vorige contract, dat ook tot 2018 liep: "Het blijft een arbeidsovereenkomst tot 2018, maar wel met andere voorwaarden. Er was interesse uit het buitenland, waardoor we snel gehandeld hebben om een goed nieuw contract te sluiten. We moeten consequent zijn en aan de Belgische top blijven. Ik wil Hein dan ook bedanken voor het vertrouwen dat hij in ons heeft."

Hein Vanhaezebrouck zelf toonde zich opgetogen met het nieuwe contract en verduidelijkte waarom hij voor een langer verblijf bij de Buffalo's kiest: "Ik wil vooreerst de voorzitter en Michel bedanken voor het vertrouwen. Ik heb hier een club gevonden die zorgt voor een fantastisch klimaat waarin een trainer optimaal kan functioneren. Er is veel inspraak in het sportieve, met korte lijnen en snelle beslissingen. Gent is een ambitieuze club die volledig aansluit bij mijn ambities. Ik heb deze keuze gemaakt omdat ik iemand ben die graag aan iets bouwt. Deze club heeft de middelen en de mogelijkheden om te blijven meestrijden bovenaan de competitie en prijzen te pakken.

"Aan een contract zijn twee kanten: het financiële en het sportieve. Het financiële laat ik vooral aan mijn manager Mogi Bayat, over het sportieve hebben we uitgebreid gesproken en het is de bedoeling om de club strijdbaar te houden. Ook als er vertrekkers zouden zijn, moeten we de geschikte vervangers vinden. Ik ben hier nog maar aan mijn tweede jaar bezig en ik zie hier nog voldoende uitdagingen. Ik heb ook niet de ambitie om binnen twee jaar te stoppen, dus daar is nog tijd genoeg voor."