Toptalent Armin Cerimagic tekent contract voor 2,5 jaar

Toptalent Armin Cerimagic tekent contract voor 2,5 jaar

“Armin Cerimagic (Sarajevo, 14 januari 1994) heeft vandaag een contract voor 2.5 jaar getekend bij KAA Gent. Het jonge Bosnische toptalent moest als niet-EU buitenlander wachten tot zijn 18de verjaardag om en profcontract te kunnen ondertekenen. Nu hij 18 geworden is, heeft hij dus zijn lot verbonden aan KAA Gent.

Wie de Gentse beloften regelmatig volgt, had het 18-jarige Bosnische toptalent vast al eerder opgemerkt. De jonge centrale middenvelder was voorbestemd om op 14-jarige leeftijd aan te sluiten bij Inter Milaan nadat hij er op zijn twaalfde een eerste maal op stage mocht. Armin en zijn familie vonden het echter te vroeg om op die leeftijd alleen in het buitenland te verblijven en besloten bij zijn oude club Zeljeznicar Sarajevo te blijven.

Op zijn zestiende kwam Armin in het vizier van de Buffalo’'s en werd hij prompt uitgenodigd voor een stage. De club slaagde erin Cerimagic te overtuigen om zijn eerste profcontract bij de Buffalo'’s te tekenen. Echter, als niet EU-buitenlander kon Armin geen contract tekenen voor zijn 18e verjaardag. Daarom pendelde hij de voorbije twee jaar op en neer tussen Sarajevo en Gent. Door hem telkens opnieuw voor stages uit te nodigen, kon Armin in tussentijd KAA Gent en het Belgische voetbal beter leren kennen. Met het rekruteren van de jonge Bosniër geeft KAA Gent opnieuw de kans aan een talentrijke jeugdspeler.