Een stadion toegankelijk voor iedereen

Een stadion toegankelijk voor iedereen

De Ghelamco Arena is een voetbalstadion toegankelijk voor iedereen. Ook bezoekende supporters met een beperking waarderen de inspanningen van KAA Gent om van de Ghelamco Arena een plaats te maken waar iedereen welkom is.

Het Radio 2 programma 'De Inspecteur' maakte een reportage over een voetbalsupporter met een beperking. Rolstoelgebruiker Nancy, supporter van Club Brugge, noemt het stadion van KAA Gent het meest toegankelijke stadion voor supporters met een beperking.

Nancy somt verschillende redenen op waarom ze het liefst naar het stadion van KAA Gent komt: "Er is een lift, we zitten tussen onze eigen supporters, er zijn veilige plaatsen voor begeleiders en er zijn verlaagde togen voor supporters met een rolstoel". Ook Bart Parmentier, directeur van de organisatie INTER Vlaanderen, noemt KAA Gent "het goede voorbeeld".

Deze blijk van waardering is een pluim voor onze communitywerking Voetbal in de stad en voor de vrijwilligers van INTER Vlaanderen. Samen maken we van de Ghelamco Arena een stadion toegankelijk voor iedereen.

Alle informatie over onze inspanningen voor supporters met een beperking leest u hier.

 

vzw Voetbal in de stad krijgt in het voetbalseizoen 2016-17 de steun van deze overheden, bedrijven en organisaties: