Voorbeschouwing R Charleroi SC - KAA Gent

Voorbeschouwing R Charleroi SC - KAA Gent

Speeldag 3 - Play-Off 1 - 17-04-2017 om 18:00 u

R Charleroi SC en KAA Gent sluiten op maandagavond de derde speeldag van Play-Off 1 af. Het duel in het Stade du Pays de Charleroi start om 18u00 en alle wedstrijdfasen zijn zoals gewoonlijk live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

De Gentse start in Play-Off 1 was veelbelovend met een 4 op 6 tegen Club Brugge en Anderlecht, maar nu wordt het cruciaal om te bevestigen tegen de andere concurrenten in Play-Off 1. De verplaatsing naar het Stade du Pays de Charleroi vormt meteen een stevige uitdaging van de Buffalo's, die daar onder leiding van Vanhaezebrouck nog niet konden gaan winnen. De laatste twee edities eindigden wel in een 1-1 gelijkspel. In de reguliere competitie maakte ex-Buffalo David Pollet de Gentse voorsprong - na een vluchtschot van Neto - nog ongedaan.

Charleroi wist zich voor de tweede keer in drie jaar tijd te plaatsen voor Play-Off 1 en hield daarbij ploegen als Standard en Genk achter zich, hoewel die veel kapitaalkrachtiger zijn. De rol van hoofdcoach Félice Mazzu in het succes van de Carolo's valt niet te onderschatten. Ondanks het jaarlijkse vertrek van enkele sterkhouders slaagde hij er toch telkens in om weer een stevig team te bouwen, dat moeilijk te ontwrichten valt. Dat ondervond Club Brugge nog op de vorige speeldag, toen het in eigen huis op een gelijkspel gehouden werd door Mazzu en zijn mannen.

De onverzettelijkheid van Charleroi blijkt ook uit de statistieken. Slechts één keer verloor de ploeg van Mazzu dit seizoen met meer dan één doelpunt verschil. De 0-2 nederlaag tegen Anderlecht was tevens het enige verlies in het eigen stadion, een ijzersterke thuisreputatie dus. Voorts valt nog op dat Charleroi ook slechts één competitiewedstrijd met meer dan één doelpunt verschil kon winnen. In wedstrijden van de Carolo's is de spanning dus bijna altijd tot het laatste fluitsignaal verzekerd. Komt daar nog eens bij dat Charleroi er erg vaak in slaagt om in de absolute slotminuten nog een beslissende treffer te scoren. Met 'Mazzu-time' werd er zowaar zelfs al een woord voor uitgevonden.

Dat alles in Play-Off 1 nog te spelen valt, blijkt ook uit de tussenstand. De Buffalo's tellen twee punten voorsprong, maar worden bij verlies dus voorbijgestoken door de Carolo's. Bij Gentse winst daarentegen zou er al een kloofje van vijf punten ontstaan tussen enerzijds Gent en anderzijds Charleroi en Oostende. Een belangrijk gegeven in de strijd voor de derde plaats en de bijhorende verzekerde deelname aan Europees voetbal volgend seizoen.

Uit de ziekenboeg was goed nieuws te melden, want Renato Neto (meniscus) heeft de veldtrainingen hervat, maar hij moet nog opbouwen, maandag komt dus zeker te vroeg. Brecht Dejaegere, Anderson Esiti, Stefan Mitrovic en Kenny Saief kampten met allerlei kwaaltjes, maar ze zijn wel allevier opgenomen in de brede 22-koppige selectie van Vanhaezebrouck. Het is nog afwachten wie van hen effectief wedstrijdklaar geraakt. William Troost-Ekong keert bovendien terug uit schorsing.

De voorbeschouwing met Hein Vanhaezebrouck kon u hier reeds bekijken: "Te duchten tegenstander"

De wedstrijd in Charleroi zal geleid worden door Nicolas Laforge, bijgestaan door zijn assistenten Kevin Monteny, Patrick Plumes, Jeroen Walschap en Wim Smet. Zesde scheidsrechter is Christof Dierick.

Kan je er niet bij zijn in Charleroi maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan maandagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter

R Charleroi SC - KAA Gent in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2016-2017: 1-1
  • 2015-2016: 1-1
  • 2014-2015: 0-0 / Play-Off 1: 2-1
  • 2013-2014: 0-1
  • 2012-2013: 1-1
  • 2011-2012: R Charleroi SC in tweede klasse
  • 2010-2011: 1-3
  • 2009-2010: 0-2
  • 2008-2009: 2-5
  • 2007-2008: 1-2
  • 2006-2007: 1-0

Website tegenstander

www.sporting-charleroi.be