KAA Gent Community schenkt 21808 euro aan Kinderkankerfonds

KAA Gent Community schenkt 21808 euro aan Kinderkankerfonds

Na een geslaagde geldinzameling schenkt de communitywerking van KAA Gent 21.808 euro aan deLIEving, een initiatief van het Kinderkankerfonds vzw in het Kinderziekenhuis van het UZ Gent.

De opbrengst werd voor de aftrap van de voetbalwedstrijd KAA Gent – STVV door Resul Tapmaz, voorzitter van vzw Voetbal in de stad, symbolisch overhandigd aan prof. dr. Yves Benoit, voorzitter van het Kinderkankerfonds vzw. “KAA Gent is meer dan voetbal. We zijn blij op deze manier het kampioenschap te kunnen delen met de kinderen die in het UZ Gent verblijven. En we zijn trots op de hele KAA Gent-community die zich voor dit initiatief heeft ingezet”, zegt een fiere Resul Tapmaz, voorzitter van vzw Voetbal in de stad.

Champagnefles

Bij het behalen van het kampioenschap ontvingen de KAA Gentspelers van Dancing Carré een peperdure champagnefles. Op initiatief van KAA Gentaanvoerder Sven Kums bleef de fles onaangeroerd en werd ze het symbool van een geldinzamelingscampagne ten voordele deLIEving: Kampioenen steunen Kampioenen.

Spelers, sponsors, medewerkers en vrijwilligers van de club, de communitywerking en de supportersfederatie en vele KAA Gentsupporters brachten het bedrag samen. Via het crowdfundingsplatform van de Stad Gent werd meer dan 10.000 euro opgehaald. Een veiling van items bijeengebracht door de KAA Gentspelers, de club en de communitywerking bracht meer dan 3.000 op. De Champagnefles gaat naar NV Gia Cataro, schenker van de gulste gift voor 31 juli middernacht. Een overzicht van de belangrijkste donateurs leest u op de sponsorpagina van de actie.

deLIEving

Speel- en opvangruimte deLIEving in het Kinderziekenhuis van het UZ Gent is een project van het Kinderkankerfonds: broers en zussen van gehospitaliseerde kinderen en kinderen van ernstig zieke ouders kunnen er dagelijks terecht. Ze kunnen er in een gezellige omgeving spelen, huiswerk maken, eten, rusten,… Ze zijn er thuis. De kinderen worden er opgevangen door pedagogisch geschoolde medewerkers. Ook zij zijn kampioenen. En kampioenen steunen kampioenen.