Persconferentie Hein Vanhaezebrouck: "Efficiëntie is de sleutel"

Speeldag 3 - UEFA Europa League voorrondes - 18-08-2016 om 20:30 u

Hein Vanhaezebrouck, met in zijn spoor Lasse Nielsen, stapte ontspannen de Gentse perszaal binnen voor de traditionele persconferentie voorafgaand aan een Europese wedstrijd. Zijn boodschap in één woord? Efficiëntie.

Niet de makkelijkste affiche 

Hein Vanhaezebrouck: Ook al hebben wij volgens sommige media de makkelijkste affiche, ik onderschat Shkendija zeker niet. Zeker niet als ik zie dat ze Mlada Boleslav (Tsjechië) uitschakelden in de vorige ronde, die ploeg eindigde immers voor Slavia Praag (de tegenstander van RSC Anderlecht, n.v.d.r.)”

Volgens Vanhaezebrouck wordt het net als thuis tegen Viitorul zaak de kansen af te maken. Zoniet verwacht hij een hete verplaatsing in het overwegend door de etnische Albanezen bevolkte Tetovo. Bij zijn analyse zag Vanhaezebrouck verder een ervaren en technisch sterke ploeg die vooral weinig tegendoelpunten slikt: “Het viel me op dat ze, behalve dit weekend tegen Vardar (3-0 nederlaag), heel lang quasi geen doelpunten tegen kregen, zowel in de competitie als Europees

Nielsen: "Groepsfase prioriteit"

Ook Lasse Nielsen sloot zich daarbij aan: Van wat we van hen zagen, onthou ik dat ze goed georganiseerd spelen. Het wordt opletten voor counters want ik verwacht dat ze ons in een laag verdedigend blok zullen opvangen.” Op de vraag of Nielsen in de groepsfase graag een Deense ploeg zou loten, antwoordde hij dat zoiets uiteraard zijn voorkeur had maar dat zijn prioriteit nu ligt bij de kwalificatie: "Ons doel is om de groepstage te bereiken. Het is misschien geen Champions League maar het blijven mooie matchen tegen teams waar je normaal niet tegen speelt.”