Voorbeschouwing KV Oostende - KAA Gent

Voorbeschouwing KV Oostende - KAA Gent

Speeldag 7 - Jupiler Pro League - 17-09-2017 om 18:00 u

Op speeldag 7 van de Jupiler Pro League trekken onze Buffalo's naar de Kust voor het treffen met KV Oostende.. De aftrap in de Versluys Arena wordt zondagavond gegeven om 18u00. Alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Oostende tegen Gent, de voorbije seizoenen was het een affiche in Play-Off 1, nu heeft het duel een heel andere dimensie gekregen. Beide ploegen misten hun competitiestart, waardoor Oostende met 1 punt helemaal onderaan bengelt en Gent daar slechts twee punten boven hangt.

Qua tegenspoed lijkt vooral Gent al meer dan zijn deel gehad te hebben. In de zes voorgaande wedstrijden werden maar liefst vier keer punten verloren in de slotminuten van de wedstrijd. Zo ook tegen Genk, waar de eerste zege in de voorlaatste minuut nog in rook opging. Hoog tijd dat de balans van Dame Fortuna ook eens in de andere richting doorslaat. Het tij doen keren aan de Kust is geen evidentie, de vorige drie confrontaties in de Versluys Arena eindigden telkens in een zege voor de thuisploeg. En uiteraard zijn de jongens van Yves Vanderhaeghe er ook op gebrand om eindelijk die eerste zege binnen te halen.

Bij Oostende valt ex-Buffalo Yassine El Ghanassy alvast niet meer te bespeuren. Hij verhuisde tijdens de afgelopen zomermercato naar het Franse Nantes, waar ook Kalifa Coulibaly terechtkwam. Met het vertrek van Dimata (naar Wolfsburg) en Marusic (naar Lazio) rinkelde de Oostendse kassa stevig en ook Proto verliet in extremis nog de club. Op aanvallend vlak werd de ploeg versterkt met Zinho Gano, reeds uitstekend op dreef bij Waasland-Beveren, en achterin was Nicolas Lombaerts dé blikvanger van de transferperiode.

Hein Vanhaezebrouck kan in zijn 20-koppige selectie geen beroep doen op Stefan Mitrovic, die kampt met een scheurtje in de mediale band. Met ook Thomas Matton, Kenny Saief, Birger Verstraete, Samuel Kalu, Frank Andrijasevic en Thomas Foket blijft de ziekenboeg nog steeds goed gevuld, maar veel van hen staan dicht bij hun wederoptreden.

Herbekijk de voorbeschouwing van Hein Vanhaezebrouck "KVO altijd moeilijk voor ons"

De wedstrijd in Oostende zal geleid worden door Wim Smet en zijn assistenten Dirk Gilon en Pieter Becquet. Vierde scheidsrechter is Luc Wouters.

Kan je er niet bij zijn in Oostende maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

KV Oostende - KAA Gent in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2016-2017: 1-0 / Play-Off 1: 4-3
  • 2015-2016: 5-2 / Play-Off 1: 0-1
  • 2014-2015: 1-3
  • 2013-2014: 0-0
  • 2012-2013: 0-2
  • 2011-2012: KV Oostende in tweede klasse
  • 2010-2011: KV Oostende in tweede klasse
  • 2009-2010: KV Oostende in tweede klasse
  • 2008-2009: KV Oostende in tweede klasse
  • 2007-2008: KV Oostende in tweede klasse

Website tegenstander

www.kvo.be