Goals, assists en winst voor Gentse internationals

Gisteren (en vannacht) kwamen enkel Gentse internationals terug in actie met hun nationale ploeg. Zowel Chakvetadze, Yaremchuk, Bronn, Rosted als David stonden in de basiselftallen, enkel Plastun kwam niet in actie. Georgië en Oekraïne verzekerden zich met hun overwinningen alvast van groepswinst in hun poule van de UEFA Nations League. Noorwegen gaat aan de leiding in zijn poule van de Nations League en Dylan Bronn plaatste zich met Tunesië voor de Afrika Cup in Kameroen in 2019.

Jonathan David

Ook Jonathan David stond bij Canada terug in de basis. Hij scoorde de eerste goal van de wedstrijd tegen Dominica al na 3 minuten (de tweede snelste goal ooit gescoord door Canada). Zijn derde doelpunt in slechts 2 interlands en zijn achtste doelpunt in 13 wedstrijden dit seizoen. De Canadezen wonnen uiteindelijk makkelijk met 5-0 tegen voetbaldwerg Dominica. David startte in de basis en werd na 55 minuten vervangen door Balou Tabla (Barça B) een ander jeugdig talent uit Canada.

Giorgi Chakvetadze

Georgië haalt 12 op 12 in groep 1 van League D na nieuwe winst met Georgië in Letland (0-3) en is na 4 speeldagen al zeker van groepswinst. Giorgi was opnieuw basisspeler, gaf een knappe assist voor de 0-1 en scoorde zelf de 0-3 na een mooie solorun. Chakvetadze speelde 89 minuten.

Roman Yaremchuk en Igor Plastun

Oekraïne, met Yaremchuk in de basis en Plastun op de bank, is na 3 speeldagen en evenveel overwinningen zeker van groepswinst in groep 1 van League B. De 1-0 thuiswinst tegen Tsjechië volstond daartoe. Yaremchuk speelde opnieuw als diepe spits, kreeg enkele mooie kopkansen maar miste opnieuw net dat tikkeltje geluk om zijn eerste interlandgoal te maken. Hij gaf daarentegen wel de assist voor het beslissende doelpunt van Malinovsky.

Sigurd Rosted

Ook Sigurd Rosted won met Noorwegen tegen Bulgarije (1-0). De Noren nemen de leiding in groep 3 van League C over en staan eerste met 9 op 12. Rosted startte in de basis en speelde 90'.

Dylan Bronn

Dylan Bronn speelde opnieuw 90 minuten als centrale verdediger bij Tunesië. Na 1-2 winst in Niger en met 4 gewonnen wedstrijden verzekert Tunesië zich van de kwalificatie voor de Afrika Cup. In de twee resterende wedstrijden (in Egypte en thuis tegen Swaziland) kan de kwalificatie niet meer in gevaar komen. Ook het tweede geplaatste Egypte is al zeker van kwalificatie.