"We zijn klaar"

Speeldag 22 - Jupiler Pro League - 20-01-2019 om 18:00 u

Het team van Jess Thorup eindigde 2018 met een reeks goede wedstrijden waarin vertrouwen werd getankt. Tijdens de stage in Oliva werd daarop verder gebouwd. De Deense coach nam in Spanje echter ook de tijd om de tactische fundamenten van zijn team wat uit te diepen. Er werd onder meer getraind op het door Thorup geprefeeerde 3-4-3-systeem, wat de coach en spelers meer tactische flexibiliteit moet geven bij de komende wedstrijden. Bovendien werden twee nieuwelingen aan de selectie toegevoegd: keeper Thomas Kaminski en spits Alexander Sørloth. Het was dan ook een tevreden coach die de pers te woord stond op de vooravond van de confrontatie met Anderlecht.

"Anderlecht is een grote club, maar of Trebel nu speelt en welke tactiek we van de nieuwe coach mogen verwachten, interesseert me maar matig. Mijn focus gaat naar mijn team. En als ik alle gegevens en statistieken van de voorbije weken bekijk, heb ik er alle vertrouwen in dat we klaar zijn." - JESS THORUP

Dylan Bronn: "Sfeer in het team is fantastisch"

Ook Dylan Bronn kijkt met gretige ogen naar de komende drukke veertien dagen waarin de Buffalo's 5 uiterst belangrijke wedstrijden afwerken. Aan enthousiasme geen gebrek bij de steeds goedlachse Franse Tunesiër. Enkele quotes uit zijn discours voor de match illustreerden dat perfect. Van "De sfeer in de groep is opperbest" over "De beker? Die wil ik gewoon winnen. Punt." tot "Supporters op training, dat zouden we nog moeten doen." Het moge duidelijk zijn: Dylan Bronn heeft er zin in.