Nieuw Gent verovert de Buffalo Cup 2017

Nieuw Gent verovert de Buffalo Cup 2017

Op vrijdag 19 mei had de apotheose van de Buffalo Cup plaats. Kinderen uit de basisscholen van Nieuw Gent werkten in de voorbije weken samen rond sport en bewegen, respect, gezondheid, creativiteit en buurtgericht engagement.

Zeven klassen uit vier scholen gingen de uitdaging aan: gedurende vier weken werkten ze samen aan een betere buurt. De Buffalo Cup werd afgetrapt op 25 april in de Ghelamco Arena met een namiddag vol sport en spel.

In de voorbije weken werkten de kinderen rond gezondheid, creativiteit en respect. Op 17 mei organiseerden de kinderen een zwerfvuilactie in de buurt waarbij ze 120 kg afval opruimden.

Op vrijdag 19 mei, de start van het Buurtfeest in Nieuw Gent, vond de finale plaats. Met een supportersmars openden de kinderen het buurtfeest. In de feesttent bedankte Hein Vanhaezebrouck de kinderen voor hun samenwerking in de voorbije weken.

Na een gezonde lunch had tussen de woontorens van Nieuw Gent het afsluitende voetbaltornooi plaats. Nadien ontvingen alle kinderen een mooie prijs: Nieuw Gent heeft de Buffalo Cup gewonnen.

Voor verschillende kinderen komt er nog een vervolg. Een delegatie uit de buurt vertegenwoordigt op 3 juni KAA Gent op de Pro League Schools Cup, een voetbaltornooi voor scholieren georganiseerd door de liga van professionele voetbalclubs op het terrein van OH Leuven.

Buffalo Cup is een project van vzw Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent, in samenwerking met Brede School Nieuw-Gent, Steenakker en Ottergemse Dries, Arteveldehogeschool, IVAGO en het European Football for Development Network met de financiële steun van de Stad Gent, KAA Gent en de UEFA Foundation.

 

vzw Voetbal in de stad krijgt in het seizoen 2016-17 de steun van deze partners:

 

Voetbaltornooi

Voetbaltornooi

Gezonde lunch

Voetbaltornooi

Voetbaltornooi

Voetbaltornooi

Voetbaltornooi

Voetbaltornooi

Prijsuitreiking