Hein Vanhaezebrouck: "Giantkiller Geel niet onderschatten"

Hein Vanhaezebrouck: "Giantkiller Geel niet onderschatten"

Speeldag 1 - Croky Cup - 20-09-2017 om 20:30 u

Na de vroege Europese uitschakeling en de flauwe competitiestart, wordt de beker automatisch een belangrijker doel. Niet in het minst omdat bekerwinst garant staat voor gegarandeerde kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League. Hein Vanhaezebrouck: "In ongeveer zeven wedstrijden kan je een beter Europees ticket afdwingen dan een tweede of derde plaats je schenken na een hele competitie. De discussie of dat correct is, bewaren we beter voor een ander moment, maar het geeft toch te denken."

Samuel Gigot sprak over de nood om een reeks van overwinningen neer te zetten en hoe de wedstrijd tegen Geel daar een eerste gelegenheid toe was. Verder had hij het over zijn beste bekerresultaat tot nog toe in zijn carrière (een kwartfinale met KV Kortrijk). Waarop Vanhaezebrouck meteen wat vaderlijk advies voor hem in huis had.  Klik hieronder op de foto van Hein en Samuel om te lezen wat ze nog te melden hadden op de persconferentie voor ASV Geel - KAA Gent. 

Blessurenieuws

Aanvoerder Nana Asare sukkelt nog met de naweeën van een knieblessure die hij opliep tegen Oostende. Hoewel de schade lijkt mee te vallen, is de kapitein toch twijfelachtig voor het bekerduel. Idem voor Moses Simon. Bij een duel in de box van Oostende viel Thomas Capon met zijn volle gewicht op het been van de Nigeriaanse pocketaanvaller en dat bekwam Simon slecht. Ook hij mist dus meer dan waarschijnlijk de bekerwedstrijd in Geel.

Verder gaf Vanhaezebrouck nog mee dat Bronn tijdens de wedstrijd op Oostende speelde met maagklachten= "maar deze middag bij het eten zag ik hem een flink bord opscheppen dus ik denk dat zijn problemen achter de rug zijn." Gigot tenslotte heeft last van de teen maar zal vermoedelijk helemaal fit zijn voor de belangrijke opdracht in de Croky Cup. Mitrovic, Matton, Saief, Foket en Neto vervolgen hun revalidatie.   

Koita: "Wordt geen makkie tegen Geel"

Voor één iemand in het bijzonder wordt het sowieso een speciale avond. Aboubakary Koita speelde tot vorig seizoen bij ASV Geel en was erbij tijdens de bekercampagne vorig seizoen toen Geel Standard uitschakelde en het slechts in de voorlaatste minuut van de verlenging het hoofd moest buigen tegen de latere bekerwinnaar Zulte Waregem. Wij vroegen hem hoe zijn integratie bij de Buffalo's verloopt en wat we morgen in Geel mogen verwachten.