Voorbeschouwing R Excel Mouscron - KAA Gent

Voorbeschouwing R Excel Mouscron - KAA Gent

Speeldag 15 - Jupiler Pro League - 19-11-2016 om 20:30 u

De 15de speeldag sluit de heenronde van de reguliere competitie af. Na de uitwedstrijd in Moeskroen zijn we dus reeds halfweg in de race naar de Play-Offs. Op Le Canonnier wordt de aftrap zaterdagavond gegeven om 20u30 en alle wedstrijdfasen zijn zoals gewoonlijk te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Na de zware rush met 7 wedstrijden in 22 dagen kregen de Buffalo's even de tijd om op adem te komen. Zo konden ze zich opladen voor de stevige sprint richting winterstop. Die belooft extra pittig te worden met maar liefst 9 wedstrijden in 5,5 weken tijd. Gent start met een verplaatsing naar R Excel Mouscron, de nummer veertien in het klassement.

Les Hurlus laten dit seizoen een vreemde statistiek optekenen. Met 11 punten ontspringen ze momenteel de degradatiedans, al is de kloof met hekkensluiter Westerlo slechts twee punten. Bizar is echter dat Mouscron van die 11 punten er slechts 4 in eigen huis pakte. Op verplaatsing werden meer zeges geboekt dan thuis (2 vs 1). Daartegenover staat dat Gent dit seizoen nog maar drie punten pakte op verplaatsing. Wie zaterdagavond dus de drie punten op zak steekt, ziet zijn statistiek meteen een heel eind omhoog schieten.

Mouscron-coach Glen De Boeck moet het met beperkte middelen zien te redden in Henegouwen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat in zijn huidige kern maar liefst 12 huurlingen zitten. Voor twee daarvan wordt het een speciale avond: Simon Diédhiou en David Hubert liggen immers onder contract bij de Buffalo's en willen zich graag tonen. Voor Hubert zal dat echter niet lukken, want hij verzamelde op de vorige speeldag in Standard zijn vijfde gele kaart en moet dus geschorst toekijken. Ook Luka Stojanovic, zijn maatje op het middenveld, is geelgeschorst, waardoor De Boeck vooral op zijn middenveld flink moet sleutelen. Draaischijf Trezeguet, gehuurd van Anderlecht, is er wel bij.

Bij Gent helemaal geen schorsings- of blessurezorgen, want de ziekenboeg is leeg, net als het schorsingsbankje. Ruime keuze dus voor Hein Vanhaezebrouck, die 20 namen opnam in zijn voorlopige selectie.

De voorbeschouwing met Hein Vanhaezebrouck kon u hier reeds lezen: "Interlandbreak deed deugd"

De wedstrijd in Moeskroen zal geleid worden door Frederik Geldhof, bijgestaan door zijn assistenten Christophe Baillieul en Kevin Dhondt. Vierde scheidsrechter is Nathan Verboomen.

Kan je er niet bij zijn in Moeskroen maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zaterdagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter:

R Excel Mouscron - KAA Gent in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2015-2016: 1-2
  • 2014-2015: 1-3
  • 2013-2014: R Excel Mouscron in tweede klasse
  • 2012-2013: R Excel Mouscron in tweede klasse
  • 2011-2012: R Excel Mouscron in derde klasse
  • 2010-2011: R Excel Mouscron in vierde klasse
  • 2009-2010: -
  • 2008-2009: -
  • 2007-2008: -
  • 2006-2007: -

R Excel Mouscron ontstond pas in 2010 toen RRC Péruwelz van naam veranderde en in Moeskroen ging spelen. In 2016 werd de naam veranderd van R Mouscron-Péruwelz naar R Excel Mouscron.

Website tegenstander

www.excel-foot.be/