Voorbeschouwing KSC Lokeren - KAA Gent

Voorbeschouwing KSC Lokeren - KAA Gent

Speeldag 15 - Jupiler Pro League - 19-11-2017 om 20:00 u

De heenronde van de Jupiler Pro League zit er zo goed als op. Voor de 15de speeldag wacht een korte verplaatsing naar Daknam om er de provinciegenoten van KSC Lokeren te bekampen. De Oost-Vlaamse derby vormt het sluitstuk van de speeldag, de aftrap wordt zondagavond gegeven om 20u00. Alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

De interlandbreak zit erop, alle WK-deelnemers zijn bekend en in de Gentse rangen  lopen heel wat blije gezichten rond. Lovre Kalinic (Kroatië) en Dylan Bronn (Tunesië) voegden zich als laatsten bij het de groep WK-Buffalo's, met zes zijn ze momenteel. Hopelijk kunnen ze zondagavond eveneens vieren, wanneer de heenronde afgesloten wordt op Daknam. Niet alleen geografisch zijn Lokeren en Gent buren, maar ook in de stand is dat het geval, waar ze momenteel de elfde plaats delen.

Ook als we de voorbije confrontaties op Daknam bekijken, lijkt evenwicht de rode draad te vormen. Van de laatste zes duels eindigden er maar liefst vijf op een gelijkspel. De voorbije tien seizoenen kon Lokeren trouwens maar één keer de punten thuis houden tegen de Buffalo's en dat is al van 2010 geleden. De Buffalo's willen die fraaie reeks graag verder zetten, maar dan wel nog eens met een zege. Die zou ook goed van pas komen in de opmars in het klassement. Met vijf punten achterstand op de zesde plaats ligt een plek in Play-Off 1 weer enigszins binnen bereik.

Half augustus nam Peter Maes bij Lokeren het roer over van Runar Kristinsson en begon zo aan zijn tweede ambtstermijn op Daknam. Vreemd genoeg presteert zijn ploeg vooral sterk op verplaatsing, met zeges op Waasland-Beveren, Zulte Waregem en Mechelen en een gelijkspel bij Genk. Op het veld van Anderlecht en Standard werd ook maar nipt verloren. In eigen huis wil het voorlopig minder goed lukken, enkel tegen Eupen werden de drie punten thuis gehouden. Daartegenover staat zondag met Gent een ploeg die dit seizoen nog maar één keer kon winnen op verplaatsing. Eén van beide teams kan zondag dus een kwalijke statistiek wat opkrikken.

Yves Vanderhaeghe kent stilaan positieve selectieproblemen door de leeglopende ziekenboeg. Moses Simon miste de interlands met Nigeria door een voetblessure, maar is terug klaar voor de strijd. Ook zijn landgenoten Samuel Kalu - er niet bij tegen Standard door een knieblessure -  en Anderson Esiti (hinder aan de adductoren) tekenen present in de 22-koppige selectie. Stefan Mitrovic is wel nog twijfelachtig door een enkelblessure. Renato Neto (revalidatie) is nog de voornaamste afwezige, terwijl youngsters Raskin, Chakvetadze, Schoofs en Tekie met lichtere blessures kampen.  

Herbekijk de voorbeschouwing van Yves Vanderhaeghe: "Graag eens drie punten pakken op verplaatsing"

De wedstrijd in Lokeren zal geleid worden door Lawrence Visser en zijn assistenten Rien Vanyzere en Jo De Weirdt. Vierde scheidsrechter is Jan Boterberg.

Kan je er niet bij zijn in Lokeren maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

KSC Lokeren - KAA Gent in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2016-2017: 0-0
  • 2015-2016: 1-2
  • 2014-2015: 3-3
  • 2013-2014: 2-2
  • 2012-2013: 2-2
  • 2011-2012: 1-1
  • 2010-2011: 3-2 / Play-Off 1: 1-1
  • 2009-2010: 0-1
  • 2008-2009: 0-1
  • 2007-2008: 1-1

Website tegenstander

www.sporting.be