Samuel Kalu in lijst 50 grootste talenten in Europa

Samuel Kalu in lijst 50 grootste talenten in Europa

Het CIES Football Observatery plaatst Samuel Kalu op plaats 17 in een lijst van de 50 meestbelovende talenten in Europa. Kalu komt net na Justin Kluivert van Ajax Amsterdam op plaats 16. De enige andere speler van een Belgische ploeg is de Noor Sander Berge van Racing Genk (op plaats 24).

De 50 tieners met de beste carrièrevooruitzichten in Europa

Het CIES analyseerde het aantal speelminuten van alle spelers jonger dan 20 jaar in 22 verschillende competities. Op basis van het aantal speelminuten, in combinatie met de sportieve waarde van de betreffende competitie én de resultaten van de club van de speler, werd een ranking opgesteld. Daarin de 50 spelers die de voorbije 2 jaren het meest ervaring opdeden in Europa. Het CIES gaat ervan uit dat zij op basis van de opgedane ervaring de grootste kans hebben op een topcarrièrre in het Europese voetbal. 

Donnarumma, Mbappé en ... Kalu!

Tien spelers kregen een 5-sterrenrating. Het CIES ziet deze 10 in staat om zichzelf door te zetten bij de absolute top van het Europese voetbal. Op plaatsen 1, 2 en 3 staan Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Alban Lafont (Toulouse) en Kylian Mbappé (PSG/AS Monaco). 

Daaronder komen 18 spelers met een 4-sterrenrating, waaronder Samuel Kalu. In de woorden van het CIES: "All of these players have a concrete possibility to spend the big part of their career in the most competitive European championships."

Kalu speelt voor de Buffalo's sinds januari 2017. Hij kwam over van het Slowaakse AS Trencin en kwam sindsdien in 44 wedstrijden in actie. Hij scoorde daarbij reeds 9 doelpunten en gaf 14 assists. 

De volledige lijst van het CIES Football Observatory