Blessure Sörloth en tussenkomst Vlaams Kruis

Blessure Sörloth en tussenkomst Vlaams Kruis

Eén minpunt gisteren tijdens de wedstrijd KAA Gent – Anderlecht: de blessure van Alexander Sorloth en de manier waarop de speler nadien naar de kleedkamer werd gebracht.

Toen Sorloth door de enkel ging, reageerde de medische staf alert en behandelde hem op het terrein. Het was duidelijk dat de ongelukkige Noor niet op eigen kracht van het terrein zou kunnen gaan.  Iedereen in het stadion keek richting Vlaams Kruis, dat echter niet reageerde omdat de lijnrechter de hulpverleners duidelijk maakte dat het niet nodig was . Sorloth werd door de dokter en assistent weggedragen tot hij achter het doel opnieuw moest gaan zitten, de pijn verbijtend.

Het Vlaams Kruis, al 25 jaar partner van KAA Gent, geeft toe dat dit het gevolg was van “een interne communicatiefout en een foutieve interpretatie van de gemaakte afspraken waarbij men voor dergelijke interventies de toestemming zou nodig hebben vanuit de commandopost”.

Het Vlaams Kruis en de hulpverleners betreuren het voorval en verontschuldigen zich bij de speler en de club. Er zijn inmiddels afspraken gemaakt om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden.