HT Gantoise Legends op EFDN Wandelvoetbaltornooi

HT Gantoise Legends op EFDN Wandelvoetbaltornooi

Ons KAA Gent wandelvoetbalteam HT Gantoise Legends neemt deel aan het European Legends Walking Football Festival in Arnhem. De Legends nemen het op sportcentrum Papendal op tegen 21 teams uit heel Europa. Onder meer Feyenoord, Schalke 04, Tottenham Hotspur en Benfica Lissabon zijn present.

Nieuw Gent
In de lente van 2016 werd door de KAA Gent Foundation een wandelvoetbalwerking opgestart voor senioren uit Nieuw Gent-Steenakker, de buurt naast de Ghelamco Arena. De HT Gantoise Legends vonden een vaste stek bij Elk Talent Telt partnerclub HT Zwijnaarde. Dit initiatief kwam er op initiatief van het European Football for Development Network (EFDN), waar de KAA Gent Foundation deel van uitmaakt.

Walking Football
Wandelvoetbal is een voetbalvariant waarbij lopen en tackelen verboden zijn. Dit alles om blessures te voorkomen. Wandelvoetbal is bijzonder populair in Engeland en Nederland. Dankzij het EFDN-project European Legends wordt de sport ook in de rest van Europa geïntroduceerd.

Sociale contacten

Het sociale aspect is bij wandelvoetbal heel belangrijk. Wandelvoetbal is een unieke ploegsport voor senioren is, waarbij ontmoeting centraal staat. Wanneer het binnen een voetbalclub wordt aangeboden, vindt een nieuwe generatie haar weg naar de club. Wandelvoetbal is een win-win voor senioren en voor de voetbalwereld.

Elk Talent Telt
Het succes van de Gantoise Legends zorgt voor navolging bij enkele partnerclubs van het Gentse Elk Talent Telt partnerschap. Ook bij KVE Drongen, JAGO Sint-Amandsberg en SV WOndelgem wordt de oprichting van een wandelvoetbalkern voorbereid.

Meer foto's in het foto-album op de Facebookpagina van de KAA Gent Foundation.

 

De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun: