Football for All: Respect voor Diversiteit

Football for All: Respect voor Diversiteit

KAA Gent geeft vrijdagavond de aftrap van Football for All, een sensibiliseringscampagne rond respect voor diversiteit en in het Belgisch voetbal.

KAA Gent is een voetbalvereniging waar iedereen welkom is. Sinds jaar en dag maken we een punt van respect voor de verschillen die ons allemaal kenmerken. Jong of oud, religieus of atheïst, holebi, hetero, trans of queer, met of zonder beperking, welke etnisch-culturele achtergrond ook: iedereen anders, allemaal Buffalo!

Football for All

De Pro League wil - in samenwerking met Voetbal Vlaanderen, ACFF en de KBVB - de verrijkende diversiteit in de voetbalfamilie in de verf zetten met een regenboogcampagne tegen holebi-fobie, racisme en andere vormen van uitsluiting en discriminatie.

Speeldag 27 en 28 staat in het teken van deze regenboogcampagne. In de Pro League en in Proximus League zullen de ploegkapiteins een aanvoerdersband dragen in de kleuren van de regenboog. Ook zullen de hoekschopvlaggen de kleuren van de regenboog dragen. Na afloop van de wedstrijden zullen deze items geveild worden ten voordele van de Kazerne Dossin en de Stichting Ihsane Jarfi.

Naar de veilingsite

Hoewel de regenboogkleuren staan voor LGTBQ+, wil het Belgisch voetbal niet enkel een statement maken tegen holebi-fobie. Football for all is een actie voor respect voor diversiteit in de breedst mogelijke zin: gender, cultuur, religie, huidskleur,..

Allemaal anders, Iedereen Buffalo!

Waar anders dan in Gent kan Footbal for all best wordt afgetrapt? Sinds vele jaren staat KAA Gent voor waarden als respect en non-discriminatie. Jaarlijks werkt KAA Gent met haar KAA Gent Foundation mee aan campagnes en projecten die diversiteit als een verrijking omarmen. KAA Gent steunt Football for All voluit. Na de wedstrijd brengen we vrijdagavond, zoals we al vaker eerder deden, de campagne ook op de gevel van de Ghelamco Arena.

We brengen ook de initiatieven van de KAA Gent Foundation rond dit thema nog eens onder de aandacht.

  • Meldpunt discriminatie

In de Ghelamco Arena hangt aan elke ingang een oproep tot respect met vermelding van het Gents meldpunt discriminatie. Elke KAA Gentsupporter wordt opgeroepen om discriminatie steeds te melden. Meldpunt Discriminatie – Contactpunt UNIA: sms nummer 8989 met de tekst 'melding' of bel het gratis nummer 0800 12 800.

Een initiatief van de KAA Gent Foundation met de steun van het Fonds Jo Vanhecke van de Koning Boudewijnstichting.

  • FanIn2020 - Another Sport is Possible

Voetbal heeft een enorm groot potentieel om positieve verandering te brengen. Het heeft het potentieel om verschillen te omarmen, en hen om te vormen in veerkracht, diversiteit en geluk. Voetbal kan een baken van hoop zijn voor participatie en inclusie.  In de context van onze geliefde club en stad denken we samen met enkele (internationale) kunstenaars na over de volgende vragen: wat zijn de toekomstige identiteiten van de KAA Gentsupporters? Hoe zien we onze identiteit in 2050, 2040, 2030, 2020? Tussen 18u30 en 20u30 vindt u een kunstzinnig toonmoment op de supporterspromenade (Tribune 1, naast de herdenkingsmuur) en kan je in dialoog gaan met de projectpartners.

#FANin2050 is geïnspireerd door het #theTeam2050 project en is deel van een innovatieve samenwerkings-project met Timelab, KAA Gent Foundation, vzw Jong, ccSPORT en vele andere individuele participanten.

  • Elk Talent Telt

Bij alle Gentse voetbalclubs met jeugdvoetbal staat het Elk Talent Telt-charter centraal. De clubs verbinden zich er onder meer toe samen te werken aan meer respect, non-discriminatie en holebi-acceptatie op en rond het voetbalveld. Dit gebeurt onder meer via opleiding voor jeugdtrainers en clubmedewerkers en de werkgroep Respect en Fairplay waarin alle Elk Talent Telt-clubs vertegenwoordigd zijn. Ook werd bij alle Elk Talent Telt-partnerclubs het Meldpunt Discriminatie bekend gemaakt.

Een project van de KAA Gent Foundation met de financiële steun van de Stad Gent, KAA Gent, Telenet, De Gentenaar, Printville en Silvertie.