Nieuw Gent in de ban van Buffalo Cup 2016

Nieuw Gent in de ban van Buffalo Cup 2016

De tweede editie van de Buffalo Cup werd een groot succes. Zeven klassen uit vier basisscholen van Nieuw Gent werkten in de voorbije zes weken rond gezondheidspromotie, creativiteit, maatschappelijk engagement, sport, fairplay en respect. Een organisatie van vzw Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent.

Op vrijdag 20 mei had de finale van de Buffalo Cup plaats met een gezonde lunch, een supportersoptocht en een voetbaltornooi. In de voorbije weken werkten de leerlingen met de klas samen met en in de buurt en verdienden op deze wijze punten voor de Buffalo Cup.

5 centrale pijlers Buffalo Cup

- Sport: elke school vormt gemengde ploegjes van een tiental kinderen. Op de finaledag nemen de ploegen van de verschillende scholen het tegen elkaar op.

- Fairplay en respect: er worden punten toegekend voor het gedrag van spelers en supporters tijdens de wedstrijden, de buurtgerichte acties en de voorbereidingen.

- Gezondheidspromotie: op de finaledag wordt een gezonde ontbijtmarkt georganiseerd, elke klas heeft er zijn standje met gezonde voeding. 's Middags is er een gezonde lunch.

- Creativiteit: een deel van de deelnemende kinderen neemt de rol van supporter op zich. Zij maken spandoeken, verzinnen liedjes, ...

- Maatschappelijk engagement: elke klas werkt een buurtgerichte actie uit in samenwerking met wijkorganisaties uit Nieuw Gent met als doel de sociale cohesie binnen de wijk te te versterken, mensen te verbinden en stereotype denkbeelden te doorbreken.

De kinderen van De Panda bijvoorbeeld organiseerden een Buffaloshow voor de buurtbewoners.

Winnaar vertegenwoordigt KAA Gent

De Buffalo Cup 2016 werd gewonnen door Sint-Paulus. De leerlingen nemen deel aan de Pro League Schools Cup, een overkoepelend nationaal finaletornooi. De Pro League organiseert dit scholentoernooi op 28 mei op de terreinen van KVRS Waasland-Beveren. Elk team uit eerste klasse vaardigt een ploeg af.

De Buffalo Cup wordt georganiseerd door vzw Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent, in nauwe samenwerking met de Pro League, Brede School Nieuw Gent, de deelnemende lagere scholen van Nieuw Gent, Arteveldehogeschool, Hogeschool Gent, Universiteit Gent, het wijkgezondheidscentrum, Extra-Time (OCMW) en het Buurtwerk Nieuw Gent (Dienst Ontmoeten en Verbinden) met de steun van de Stichting Jo Van Hecke, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Opwarmer op de speelplaats van Sint-Jozef.

Gezond ontbijt en klaarmaken gezonde lunch.

Supportersmars naar het Rerum Novarumplein.

Het finaletornooi van de Buffalo Cup heeft plaats tussen de woontorens van Nieuw Gent.

Supporters zijn op post!

Er wordt supersportief gespeeld.

Op het Rerum Novarumplein heeft de prijsuitreiking plaats.

Leerlingen vertellen over de vele activiteiten die ze tijdens de Buffalo Cup hebben gedaan.

Kinderen van de basisschool Sint-Paulus vertegenwoordigen KAA Gent op de Pro League Schools Cup.

We are Nieuw Gent, we are Buffalo! (Foto: Ares JuclĂ )