KAA Gent terug Europa in na 2-1 op Club Brugge

Speeldag 10 - Play-Off 1 - 21-05-2017 om 14:30 u

KAA Gent eindigt de play-offs op een derde plaats en gaat opnieuw Europa in na een 2-1 op Club Brugge. In de eerste helft had Gent wel het meeste balbezit en overwicht maar slaagde er niet echt in om goede kansen te versieren. Club Brugge had tot dan niet zoveel klaargemaakt maar maakte in de 24e minuut wel de 1-0 op corner van Refaelov. Aan de eerste paal hield Moraes Esiti af en tikte de bal in de korte hoek voorbij Kalinic. Club drukte door en versierde nog wat kansen maar het bleef 1-0. In de tweede helft slaagden de Buffalo's erin wat meer kansen te versieren maar het was Vanaken die in de 57e minuut de 2-0 maakte en de match quasi doodmaakte. Na een handvol wissels slaagde Kenny Saief er in 70e minuut toch nog in om de aansluitingstreffer te maken (2-1). Meteen ook de eindstand.

KAA Gent gaat dus opnieuw Europa in en is terug gekwalificeerd voor de 3e voorronde van de Europa League. De loting voor die voorronde vindt plaats op 14 juli. Tot dan!