Communitywerking opent buurthuis in Nieuw Gent

Communitywerking opent buurthuis in Nieuw Gent

In Nieuw Gent opende op woensdag 22 februari het wijkhuis ‘Bij Pino’, een laagdrempelige ontmoetingsplek op het Rerum Novarumplein met daarin een koffiebar, klusatelier en doorgeefwinkel. Met taart, een demonstratie wandelvoetbal en de voorstelling van de strip ‘The making of Bij Pino’ verwelkomden de buurtbewoners deze nieuwe ontmoetingsplek die wordt uitgebaat voor vzw Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent.

De naam van het buurthuis komt van Pino, een ooievaar die al meer dan 7 jaar op bezoek komt en in de wijk overwintert. En een ooievaar heeft natuurlijk prachtige veren, net als onze Buffalo.

ONTMOETING

Resul Tapmaz, voorzitter van vzw Voetbal in de stad: ‘Bij Pino’ moet een plek worden waar veel Nieuw Gentenaars zich thuis voelen. Waar ze hun buren kunnen ontmoeten, een gezelschapspelleje kunnen spelen en zelf ook achter de toog kunnen staan. Met ‘Bij Pino’ willen we vooral zorgen dat buurtbewoners zich meer verbonden voelen met elkaar. Ook buurtorganisaties kunnen gebruik maken van Bij Pino’.

Voetbal in de stad werkt met de kracht van voetbal aan Nieuw Gent,
met activiteiten voor Gentenaars van 5 tot 75 jaar.
 

Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent, coördineert op vraag van de Stad Gent Bij Pino. In Nieuw Gent-Steenakker hebben de Buffalo's al verschillende succesvolle projecten lopen zoals de Buffalo League, de Buffalo Cup en het wandelvoetbal HT Gantoise Legends. Binnenkort komt daar ook nog een dansinitiatief bij: de Buffalo Dance Academy. Met dit project wil de communitywerking opnieuw aantonen dat voetbal en de liefde voor blauw en wit mensen kan verbinden.

Resul Tapmaz: ‘Binnen enkele weken willen we 'Bij Pino' van start gaan met de Buffalo Babbel op maandag, waar buurtbewoners hun visie op het afgelopen voetbalweekend kunnen delen. Deze lente organiseert Voetbal in de stad vzw in de buurt ook opnieuw de Buffalo Cup, waar scholieren het tegen elkaar opnemen in een vijftal categoriën zoals sportiviteit, gezondheid en buurtzorg’.

PRAKTISCH

De koffiebar is open op maandag van 12 tot 16 uur, op woensdag en vrijdag 12 tot 18 uur en op zondag van 14 tot 18 uur. Buurtbewoners kunnen er koffie, water en thee krijgen tegen een vrije bijdrage.

In het klusatelier van Samenlevingsopbouw Gent kunnen buurtbewoners terecht voor workshops, het ontlenen van klusmateriaal en klusadvies.

Klusspreekuur: elke dinsdag van 14 tot 16 uur kunnen bewoners tijdens terecht met vragen over klussen. Elke woensdag is er van 14 tot 17 uur open workshop. Maak gebruik van de kluscontainer en het aanwezige klusmateriaal. Paolo en vrijwilligers zijn aanwezig om je wegwijs te maken en eventueel te helpen. Elke tweede woensdag van de maand is er de workshop ‘fietsen herstellen’ en regelmatig zijn er ook andere workshops: sanitair, elektriciteit, isolatie,…. Elke vrijdag van 14 tot 17 uur uitleendienst klus-materiaal.

Vanaf 5 april opent ook de doorgeefwinkel met huisraad, boeken en speelgoed in samenwerking met IN-Gent vzw.

 

vzw Voetbal in de stad krijgt in het voetbalseizoen 2016-17 de steun van deze overheden, bedrijven en organisaties: