Persconferentie en training voor Tottenham Hotspur - KAA Gent

Persconferentie en training voor Tottenham Hotspur - KAA Gent

Speeldag 1 - UEFA Europa League knock-out fase - 23-02-2017 om 21:05 u

Het was een ontspannen Hein Vanhaezebrouck die de pers te woord stond in de ruime perszaal van het indrukwekkende Wembley Stadium., daags voor de terugwedstrijd tegen Tottenham Hotspur in de 1/16de finales van de UEFA Europa League.

Het mythische Wembley, een ronduit schitterend kader voor de 100ste Europese wedstrijd van KAA Gent, dat besefte ook Vanhaezebrouck: "We zullen hier voor 85000 supporters spelen, dat zal een geweldig moment zijn voor ons team. Het is goed dat we hier vandaag al even konden trainen, zodat we ons al wat kunnen aanpassen aan dit indrukwekkende stadion. We moeten echter niet te veel onder de indruk zijn van de omstandigheden. We willen morgen goed starten en ons vooral focussen op het spel en niet wat er zich daarrond allemaal afspeelt. We zullen zoals gewoonlijk ons eigen voetbal proberen spelen en ik heb er vertrouwen in dat we iets kunnen tonen in die fantastische omstandigheden."

Door de 1-0 stuntzege uit de heenwedstrijd wordt het voor de Buffalo's niet alleen een galawedstrijd, maar ook een echte opportuniteit om door te stoten naar de volgende ronde, al beseft Vanhaezebrouck dat dat een moeilijke klus wordt: "We hebben een goed thuisresultaat met die 1-0, maar we zijn er ons wel bewust van dat naar Tottenham komen nooit een makkelijke taak is. Ze hebben bovendien al gezegd dat ze er 100% voor zullen gaan. Dat deden wij al in de heenwedstrijd en dat zullen we nu opnieuw doen."

Vermits deze ronde van de Europa League met rechtstreekse uitschakeling wordt afgewerkt, behoren strafschoppen tot de mogelijkheden, maar daar zit Vanhaezebrouck niet op te wachten: "Ik hoop dat het niet ultdraait op strafschoppen, want dan spelen we 120 minuten en dat heb ik toch liever niet, gezien onze andere belangrijke wedstrijden die er nog zitten aan te komen. We hebben ook niet specifiek getraind op strafschoppen, ik geloof daar niet in. Individueel kan je daar wel op oefenen, maar niet in groep de dag voor de wedstrijd. Er spelen zoveel factoren en omstandigheden mee, je kan nooit zeker zijn dat iemand die er drie scoort op training dat ook doet in de wedstrijd. Ik moet vooral kijken wie er op technisch en emotioneel vlak ni staat is om ze te trappen."

Tot slot had Vanhaezebrouck nog woorden van lof over voor Mousa Dembele, de Belgische draaischijf op het middenveld van de Spurs die in de heenwedstrijd nauwelijks van de bal te zetten was: "Dembele is een van de belangrijkste spelers voor Tottenham. Zonder hem zouden ze niet op de plaats staan waar ze nu staan. Hij speelt een heel belangrijke rol in het team."