Derijck: "Hebben team om hieruit te komen"

Speeldag 27 - Jupiler Pro League - 22-02-2019 om 20:30 u

Timothy Derijck verwacht een moeilijke oefening tegen Standard: “We hebben 0 op 6 gehaald in een periode waar het net belangrijk was om zo veel mogelijk punten te halen. Het wordt dan ook aartsmoeilijk. In de spelersgroep merk ik dat er een gezonde spanning hangt. Maar we hebben dit seizoen tegen de andere topclubs al vaker goeie prestaties neergezet."

Spelen op vrijdag

Is het een voor- of nadeel om in deze omstandigheden op vrijdag te spelen? Derijck: "Dat hangt maar van 1 zaak af. Als je wint, dan zit je in een zetel en is het altijd leuk om zien wat de andere teams doen. Maar in onze situatie is dat van geen tel. Het enige dat belangrijk is, is dat we winnen. Al de rest doet er niet toe. We moeten volgens mij zeker nog 10 punten halen in de komende 4 wedstrijden. Want op het einde van de competitie krijg je sowieso altijd onverwachte uitslagen, zowel boven- als onderaan.”

Willen 10 topmatchen in PO1

Derijck was bij Zulte-Waregem een certitude. Dat is bij de Buffalo's voorlopig wel even anders. Toch ziet hij in dit moeilijk moment mogelijkheden om zich te bewijzen “Ik heb er bij de club een raar parcours opzitten. Van basisspeler naar de bank, tribune en omgekeerd. Maar ik wou de stap naar een topclub nog eens zetten omdat ik er bij Feyenoord en PSV niet alles uithaalde en er misschien niet alles voor deed. Het ging toen soms wat te makkelijk. Bovendien is het in mijn carrière vaker met ups en downs gegaan. Jonge gasten laten dan soms het hoofd hangen maar ik heb ondertussen voldoende ervaring om daar mee om te gaan. Wanneer je dan na lange tijd en hard werken uiteindelijk terug in de basis start of mag invallen en je speelt een goede wedstrijd, dan geeft dat een extra boost. En ik ken de druk van het moeten winnen van bij Feyenoord en PSV. Als je hier speelt, is PO1 een must. Ik denk trouwens niet de kwalificatie voor de bekerfinale een rol heeft gespeeld. Wij willen allemaal gewoon 10 topmatchen spelen in PO1. Het wordt moeilijk maar we kunnen dit. Ook al hebben we dat de voorbije twee matchen misschien niet laten zien. Het belangrijkste is dat, hoe moeilijk ook, we moeten blijven proberen. Ook wanneer we plots zouden achterstaan tijdens de wedstrijd, mogen we niet gaan forceren en moeten we blijven uitgaan van onze eigen kracht.”