KAA Gent wint eerste oefenpot tegen JV De Pinte

Speeldag 1 - Oefenwedstrijden 2017-2018 - 22-06-2017 om 19:30 u

Op de eerste trainingsdag van het seizoen werkten de Buffalo's al meteen een oefenwedstrijd af tegen JV De Pinte. Gent trad aan met een mix van ervaren spelers en beloften en na rust werd een nieuw elftal speelminuten gegund. Kersverse aanwinst Lior Inbrum opende de score voor rust, in de tweede helft legde belofte Sarda met een gekruist schot de 0-2 eindstand vast.

Traditiegetrouw speelde KAA Gent tegen JV De Pinte met mooi zomerweer en veel toeschouwers. Die laatsten zagen met Mamadou Sylla, Nicolas Raskin, Lior Inbrum en Damien Marcq al meteen 4 nieuwkomers aan het werk. Vooral Raskin imponeerde en zorgde na het kwartier voor een eerste dreiging. Zijn schot van net buiten de zestien zoefde net naast. Enkele minuten later kreeg ook de thuisploeg een kans maar de nummer 9 van De Pinte trapte hoog over. Ook Inbrum toonde zichzelf met enkele goeie passes en technische hoogstandjes. Net na de drinkpauze kon Samuel Kalu zijn man op snelheid voorbij gaan maar zijn daaropvolgend schot ging net naast. Nog geen minuut later had Sylla de mogelijkheid om te scoren. Hij omspeelde de keeper maar wachtte iets te lang om te schieten. 9 minuten voor de rust was het toch raak voor de Buffalo’s. Inbrum kwam langs rechts en trapte de bal hard langs de keeper van De Pinte (0-1).

10 nieuwe namen na de rust, enkel keeper Yannick Thoelen mocht blijven staan. Pas na 10 minuten kwam er een eerste kans voor De Pinte. Na wegwerken van Thoelen belandde de bal in de voeten van één van de lokale helden. Die probeerde het met een lob-schot maar de bal vloog naast. Ricardo Avila liet ook meteen zien wat hij in zijn mars had met een harde knal die maar net naast ging.  Voor de 0-2 was het wachten tot minuut 73. De Zwitserse belofte Sarda scoorde met een gekruist schot over de grond (0-2). 10 minuten voor tijd kreeg Brecht Dejaegere nog een paar kansen maar scoren lukte niet. Na het laatste fluitsignaal toch nog even spektakel wanneer de lokale jeugd het veld bestormde voor een handtekening en een selfie. Een mooi einde van een geslaagde avond.

Opstelling eerste helft: Thoelen, Gigot, Burssens, De Smet, Inbrum, Raskin, Marcq, Matton, Kalu, Kabangu, Sylla.

Opstelling tweede helft: Thoelen, Pieters, Gonzalez, B. Verstraete, Sarda, Esiti, Dejaegere, Adilson, Cagro, Avila, Bjedov.