Smoking Buffalo: Editie nummer 9!

Smoking Buffalo: Editie nummer 9!

Het is december en dat betekent sneeuwpret, gezellig met vrienden en familie samen genieten en feesten maar ook een nieuwe Smoking Buffalo!

Reeds voor de 9de keer zijn WHISKY BART en THE BONDING DRAM op zoek gegaan naar een uniek vat dat moest voldoen aan hun strenge (kwaliteit)eisen. Naar goede gewoonte hoort een Smoking Buffalo rokerig te zijn! Vrijwel meteen leidt zo'n zoektocht ons naar Islay. Ook deze keer komt het vat bij één van de wereldberoemde distilleerderijen van dit mytische eiland vandaan. Ons vintage bourbon barrel komt deze keer uit de warehouses van Bunnahabhain distillery.

Bunnahabhain werd opgericht in 1881 en dankt haar naam aan haar ligging aan de monding van de Margadale rivier, in Gaelic betekent "Bunnahabhain" niet meer dan "mond van de rivier". Ze beschikt bovendien over een van de grootste stills uit de whiskyindustrie. 

SB9: "Staoisha" Bunnahabhain 2013 Single Cask Single Malt Whisky van Bunnahabhain

Deze zwaar gerookte ofwel "heavily peated" single malt staat in whiskymiddens gekend onder de codenaam "Staoisha", genoemd naar het Loch Staoisha, waar Bunnahabhain zijn koelwater vandaan haalt. 
Naar goede gewoonte tekenen we opnieuw voor een zeer gelimiteerde oplage op vatsterkte. Van de 9de editie zijn er slechts 282 flessen beschikbaar, elk afzonderlijk met de hand genummerd!

De prijs voor elk enig exemplaar is € 59,00 (incl. BTW).
Wederom is deze 9de release een exclusief collector’s item! Een absolute aanrader als relatiegeschenk of gewoon om uzelf eens te verwennen op een koude winteravond in de zetel bij de haard ... Snel zijn blijft evenwel de boodschap!

Bestellen kan via www.smokingbuffalo.be
Voor meer info, neem gerust nog even contact op smokingbuffalo9@gmail.com

Slainthé!

SMOKING BUFFALO

Vintage Islay Single Malt Scotch Whisky 9th edition "Staoisha" distilled @ Bunnahabhain distillery 58,2% abv 70cl Bourbon barrel # 1127 - Ltd. ed of 282 bottles distilled: 01-11-2013 - bottled: 09-11-2017