"Offensief maar met controle"

Speeldag 4 - Croky Cup - 24-01-2019 om 20:45 u

Jess Thorup won er zelf drie; twee als speler en één als coach, maar de beker winnen begint met het halen van de finale zo waarschuwt hij: "De beker winnen zou prachtig zijn. Je schenkt de fans een prijs, schrijft geschiedenis voor de club en gaat direct Europa in. Ook financieel zou de club een mooie zaak doen. Maar zover zijn we nog niet. We staan in de halve finales maar hebben nog niets in handen." Dat iedereen bij de Buffalo's er alles aan zal doen bleek ook deze morgen voor de training. Thorup: "Als Deen ben je zoiets gewend, maar ik merkte dat de plotse sneeuwval hier niet zo gebruikelijk is. Vanmorgen echter stonden 7 à 8 mensen op het veld om het volledig sneeuwvrij te maken zodat we probleemloos konden trainen. Alleen al daaraan merk je hoe het hier overal leeft."

De beker, een competitie op zich

Dat iedereen de Buffalo's als grote favoriet ziet, doet Thorup een beetje op de rem trappen. Hij verwacht een evenwichtige match waarin Oostende vooral zal proberen geen tegengoal te slikken. Wat voorop staat is ervoor zorgen dat de terugmatch niet wordt gehypothekeerd: "We moeten zien dat we deze halve finale morgen niet al verliezen. Het wordt geen walkover en het zal geen 4 of 5-0 worden. In zo'n matchen kan een 1-0 of zelfs een 0-0 al goed zijn." 

"Dat Vadis geschorst is kan inderdaad een mentale impact hebben. Maar ik vertrouw erop dat mijn spelers de kans grijpen om te tonen dat ze niet enkel afhangen van 1 man. Dat wil ik zien van zijn vervanger maar ook van de andere tien op het veld en van bankzitters."

Geen "Europese" voorbereiding

Bij de vorige bekerconfrontatie had het team een "Europese" voorbereiding en reisden spelers en staf al een dag voor de wedstrijd af. Wat ook zijn vruchten afwierp. Doet Thorup iets gelijkaardigs voor de kraker van morgen? "Neen, tegen STVV reisden we een dag eerder af omdat het synthetisch veld toen een belangrijke factor zou zijn. Door erop te trainen de dag voor de match konden we er al aan wennen. Daarvan is nu geen sprake. Het veld in de Ghelamco Arena ligt er goed bij, we hebben veel vertrouwen na 6 keer winst in 7 thuismatchen en we spelen de laatste tijd goed voetbal. De wedstrijd van morgen is belangrijk maar we zitten in de flow en passen onze voorbereiding dus niet aan."

Geel gevaar

Verschillende spelers staan met (gele) kaartenlast, is Thorup van plan hen te laten rusten? "Neen, ik heb wel met die jongens gesproken. Het is iets wat ze in het achterhoofd moeten houden, maar ook weer niet teveel. Anders mis je agressie in je spel en dat kunnen we niet gebruiken in zo'n match. Ik heb ze gevraagd geen domme kaarten te pakken maar ook gezegd eerst en vooral te focussen op de match".