KAA Gent boekt oefenzege tegen RFC Wetteren

Speeldag 2 - Oefenwedstrijden 2017-2018 - 23-06-2017 om 19:30 u

Op bezoek bij RFC Wetteren heeft KAA Gent ook zijn tweede wedstrijd van de oefencampagne winnend afgesloten. Ondanks Gents overwicht kwam de thuisploeg na ruim een half uur op voorsprong, maar op slag van rust bogen Sylla en Dejaegere dat nog om in een voorsprong. Met en nieuw elftal tussen de lijnen behielden de Buffalo's ook na rust het overwicht en Bjedov legde in het slotkwartier de 1-3 eindstand vast.

Na het openingskwartier had Lior Inbrum de eerste goede kans om de Buffalo’s op voorsprong te brengen. De Israëlier ging alleen op de Wetterse keeper af maar besloot over. Zijn landgenoot Saief zorgde even later met iets meer dreiging maar opnieuw stond de keeper pal. Na een halfuur, met intussen enkele kansen van Sylla, was er deze keer dreiging via Kalu. Zijn voorzet belandde maar net op de lat. Enkele minuten later was het Wetteren die aanviel, met succes. Youn Czekanowicz moest zich strekken en duwde de bal in corner. Bij de daaropvolgende corner was het wel raak voor Wetteren. Van De Sompel kon de bal in twee tijden over de Gentse doelman koppen (1-0).

Bijna leek dat ook de ruststand maar Sylla dacht daar anders over. Hij zorgde vlak voor rust op aangeven van Brecht Dejaegere voor de gelijkmaker. (1-1) De assistgever van het eerste doelpunt werd de doelpuntenmaker van het tweede doelpunt. Dejaegere verraste de Wetterse doelman met een mooie vrije trap. (1-2)

Na de rust werd het hele team, buiten doelman Czekanowicz, vervangen. Veel beloften mochten aantreden en zorgden al snel voor gevaar via Burssens en Kabangu. Uiteindelijk was het Darko Bjedov die, op aangeven van Nicolas Raskin, enkele minuten voor affluiten de 1-3 eindstand vastlegde.

Opstelling eerste helft: Czekanowicz, Gigot, Gonzalez, De Smet, Inbrum, Verstraete, Matton, Dejaegere, Saief, Kalu, Sylla.

Opstelling tweede helft: Czekanowicz, Cagro, Burssens, Pieters, Raskin, Adilson, Abdelali, Avila, Koita, Kabangu, Bjedov.

Doelpunten: 1-0 Van De Sompel (35'), 1-1 Sylla (44'), 1-2 Dejaegere (45'), 1-3 Bjedov (83')