Ghelamco Arena kleurt zaterdag VN-blauw

Ghelamco Arena kleurt zaterdag VN-blauw

Voor de 70ste verjaardag van de Verenigde Naties licht de gevel van de Ghelamco Arena zaterdag 24 oktober 2015 op in het typische VN-blauw met de hashtag #UN70.

Wereldwijd kleuren gebouwen zaterdagavond VN-blauw. Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de Verenigde Naties krijgt ook de Ghelamco Arena op 24 oktober 2015 een bijzondere verlichting. Hiermee steunen de Stad Gent, vzw Voetbal in de stad, Ghelamco en KAA Gent de oproep van de VN om mensen van over de hele wereld te verenigen en samen een boodschap van vrede, ontwikkeling en mensenrechten uit te dragen.

Gentenaar August De Schrijver ondertekent het VN CharterOp 24 oktober 2015 vieren de Verenigde Naties hun 70ste verjaardag. De VN werd kort na de Tweede Wereldoorlog opgericht om de vrede en de veiligheid in de wereld te garanderen. Het Charter van de Verenigde Naties werd in 1945 ondertekend door Gentenaar August De Schrijver, toenmalig minister en Belgisch delegatieleider bij de oprichting van de VN.

Wie de campagne ook wil steunen, post via sociale media op 24 oktober een foto van de verlichte Ghelamco Arena met hashtag #UN70 of #UNBlue

Gent ijvert al vele jaren voor (wereld)vrede. Getuigen hiervan zijn onder meer de actieve deelname van de Stad Gent aan internationale burgemeestersnetwerk Mayors for peace, het Vredeshuis Gent (dat eind september 2015 zijn 20ste verjaardag vierde), de recente ‘4peace’-campagne en de poging om de grootste vredesvlag ter wereld te ontrollen vanop het Administratief Centrum Portus op 22 september.

Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent werkt aan (kleine) vrede door steun aan projecten, campagnes en activiteiten rond respect, diversiteit en samenlevingsopbouw.