Persconferentie Olympique Lyon - KAA Gent

Persconferentie Olympique Lyon - KAA Gent

Het Stade de Gerland heeft iets speciaals. Dat vond ook Hein Vanhaezebrouck toen hij de grasmat van Lyon voor het eerst onder zijn zolen voelde. Een kwartiertje later stond de coach de pers te woord in de kille perszaal van de Franse club. “Ik verwacht een gemotiveerde tegenstander”, zei Vanhaezebrouck.

Nog twee vraagtekens op de spelerslijst van Hein: Danijel Milicevic en Laurent Depoitre. “Zij trainen maandagavond mee. Pas morgen zullen we weten of we op hen kunnen rekenen”, opende Vanhaezebrouck, die onder de indruk is van de stad Lyon. “Ik ontdekte vandaag een stad die ik niet ken. Vooral de verlichte bruggen zijn fantastisch. Ik moet dus zeker eens terugkeren als ik wat meer tijd heb.”

Vanhaezebrouck had wel nog een minuutje over om de Franse politie te bedanken. “Zij hebben ons uitstekend ontvangen. Ik moet hen daarvoor danken. Het is alleen jammer dat onze supporters niet mee konden komen – al begrijp ik de beslissing van de ordediensten. Mijn gedachten gaan trouwens uit naar de slachtoffers van die vreselijke ramp. Het waren allemaal veel te jonge personen wiens families zwaar zijn getroffen.” Ook Thomas Foket kwam nog even terug op de afwezigheid van de Gentse fans. “Het wordt speciaal zonder hen. Normaal zijn ze altijd talrijk aanwezig. We gaan dan ook ons uiterste best doen om hen trots te maken.”

Heins focus ging vervolgens naar het voetbal. Zijn troepen spelen morgen een cruciaal duel met het oog op een Europese lente. “In de Champions League zijn het allemaal sleutelmatchen. Onze laatste tegen Valencia was dat ook. Hadden we die partij verloren, was het over voor ons. Nu is alles nog mogelijk. Al zal Lyon er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen. Ik verwacht een moeilijke en gemotiveerde tegenstander.”

Het eerste duel met Lyon was er alvast eentje om niet te vergeten. Welk scenario verwacht Vanhaezebrouck morgen? “Ik weet niet of er een groot verschil zal zijn met de heenwedstrijd. Al was er toen de bijzonderheid van ons eerste Champions Leagueduel. De omstandigheden speelden toen wel niet echt in ons voordeel. Hopelijk verloopt alles morgen normaal op dat vlak. Dat de beste mag winnen!”

(JVDV)
Foto: Belga Image