De grote boodschap van Sven Kums: STOP DARMKANKER

De grote boodschap van Sven Kums: STOP DARMKANKER

Op 26 februari kleurt de Ghelamco Arena meer dan ooit blauw. De wedstrijd KAA Gent – Sporting Lokeren staat volledig in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Stop Darmkanker

Iedere Vlaming, man of vrouw, heeft een gemiddeld risico van 5 %, dus 1 op 20, om ooit met darmkanker geconfronteerd te worden. Vanaf de leeftijd van 50 jaar ziet men dat de frequentie van darmkanker geleidelijk aan toeneemt. Wanneer darmkanker in een vroegtijdig stadium ontdekt wordt, heb je 90% kans om te genezen. Daarom heeft iedereen er alle belang bij om de ziekte vroegtijdig op te sporen en te laten verwijderen. Met deze stadionactie wil KAA Gent preventief onderzoek of screening promoten.

Stadionactiviteiten

  • Promenade T1 - Tentoonstelling ‘Door de bril van’ met kunstwerken van onder meer Ivan De Vadder, Sabine Hagedooren, Frieda Van Wijck, Jan Decleir,  Zaki, Margriet Hermans, Marijn De Valck en Steven De Smet. Zij leefden zich creatief uit met een WC-bril. Ter hoogte van gate
  • Promenade T1 - Informatiestand Stop Darmkanker! Maak een reis door de reuzendarm en neem een selfie met Sven Kums… op het toilet.
  • Ghelamco Arena - Stop Darmkanker Ghelamco zet het stadion in ter gelegenheid van de wedstrijd in het teken van de campagne. Ook op de schermen in het stadion wordt aandacht besteed aan de campagne.
  • Een erehaag tegen Darmkanker - Bij het opkomen van de spelers vormen 40 personen uit de doelgroep een erehaag met grote boodschap.
  • Medewerkers tegen Darmkanker - Alle medewerkers dragen vrijdag het Stop Darmkanker logo of een blauwe lintje tegen Darmkanker.

Meer informatie

       

Samen tegen Darmkanker

Deze campagne is een initiatief van Logo Gezond+ in samenwerking met Stop Darmkanker, het Centrum voor Kankeropsporing en Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent.