Voorbeschouwing Waasland-Beveren - KAA Gent

Voorbeschouwing Waasland-Beveren - KAA Gent

Speeldag 28 - Jupiler Pro League - 24-02-2018 om 20:30 u

Op de 28ste speeldag van de Jupiler Pro League gaan de Buffalo's op bezoek bij de provinciegenoten van Waasland-Beveren. De aftrap in het Freethielstadion wordt zaterdagavond gegeven om 20u30 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Op drie speeldagen van het einde van de reguliere competitie hebben de Buffalo's een verraderlijke trip naar het Waasland voor de boeg. Waasland)Beveren bevindt zich immers volop in de hevige strijd voor de dure plekjes in Play-Off 1. Met vier punten achterstand op de zesde plaats kan het nog, maar dan hebben ze zaterdagavond absoluut een thuiszege nodig. Gent mag zich dus, net als vorige week tegen Mechelen, aan een op en top gemotiveerde tegenstander verwachten.

Het wordt vooral ook in offensief opzicht opletten geblazen, want de Waaslanders zijn met 49 gemaakte doelpunten de op één na best scorende ploeg in de Jupiler Pro League (enkel Club Brugge doet nog beter). Met Isaac Kiese Thelin hebben ze ook de topschutter in hun rangen rondlopen. Dat belooft dus een boeiende clash te worden met de beste defensie van het land, niemand komt ook maar enigszins in de buurt van de 22 tegendoelpunten die Gent slechts incasseerde.

Het parcours van Waasland-Beveren oogt dit seizoen alleszins erg knap. Met beperkte middelen liet Philippe Clément zijn ploeg toch aanvallend en attractief voetballen. Een succes dat niet onopgemerkt bleef, want al tijdens de loop van het seizoen werden de Waaslanders kaalgeplukt. Na enkele speeldagen verhuisde Zinho Gano al naar Oostende, in december werd Clément weggelokt door Genk en tijdens de winterstop vertrokken met Ibrahima Seck en Ryoto Morioka nog twee sterkhouders.

En toch pakt de mayonaise nog steeds op de Freethiel. Nieuwe coach Sven Vermant, net als Clément debuterend op het hoogste niveau, slaagde ondanks de transfers er toch in om de goeie lijn verder te trekken. Meer zelfs, de Waaslanders verloren in 2018 nog niet, net als de Buffalo's. Eén van beide ploegen zal zaterdagavond dus mogelijks voor het eerst dit jaar een nederlaag moeten slikken.

Yves Vanderhaeghe kan alleszins terug een beroep doen op Birger Verstraete, die terugkeert uit schorsing. Moses Simon en Anderson Esiti trainen terug mee met de groep, maar zijn nog niet 100% wedstrijdklaar. De eveneens herstelde Anders Christiansen zit ook bij de 22-koppige selectie.

Herbekijk de voorbeschouwing van Yves Vanderhaeghe: "Dubbel opletten voor Waasland-Beveren"

De wedstrijd in het Freethielstadion zal geleid worden door Jonathan Lardot en zijn assistenten Florian Lemaire en Pieter Becquet. Vierde scheidsrechter is Nathan Verboomen.

Kan je er niet bij zijn in Beveren maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zaterdagavond onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

Waasland-Beveren - KAA Gent in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2016-2017: 2-3
  • 2015-2016: 1-3
  • 2014-2015: 0-1
  • 2013-2014: 1-1
  • 2012-2013: 0-2
  • 2011-2012: Waasland-Beveren in tweede klasse
  • 2010-2011: Waasland-Beveren in tweede klasse
  • 2009-2010: -
  • 2008-2009: -
  • 2007-2008: -

Website tegenstander

www.waasland-beveren.be