Hein Vanhaezebrouck: "Gewoon genoeg scoren"

Hein Vanhaezebrouck: "Gewoon genoeg scoren"

Speeldag 4 - UEFA Europa League voorrondes - 25-08-2016 om 20:00 u

Na de aankomst in Skopje stonden Hein Vanhaezebrouck en Renato Neto de verzamelde pers te woord in de Philip II Arena. Vervolgens werkten de Buffalo's een trainingssessie af op het veld.

Hein Vanhaezebrouck beseft dat het na de 2-1 uit de heenwedstrijd nog een heel karwei wordt om de kwalificatie voor de groepsfase van de UEFA Europa League af te dwingen: "Alles is mogelijk morgen. Uiteraard zouden we liefst niet verliezen, maar zelfs met een nederlaag zouden we kunnen doorgaan. Dat zou het publiek wel leuk vinden, want het zou betekenen dat er veel gescoord wordt (Gent plaatst zich als het verliest maar minstens twee keer scoort, nvdr). We moeten zelf vooral een of meerdere keren trachten te scoren, 1-0 is de score die we moeten vermijden."

Makkelijk was het niet in de heenwedstrijd en makkelijk zal het wellicht ook niet worden in de Philip II Arena: "Als je thuis na 7 minuten op achterstand komt, dan wordt het nooit eenvoudig, maar ik ben wel blij dat we erop en erover konden gaan. Ze vormen een goede ploeg, maar nu moeten zij ons wel verslaan om door te gaan. Misschien waren wij favoriet bij de start, maar met deze 2-1 weet ik niet of we nog de favoriet zijn, zij maken even goed kans om door te gaan. Het is een ploeg die zou kunnen meedraaien in België, maar het zou wel een ontgoocheling zijn als we hier zouden uitgeschakeld worden."

KAA Gent reisde met een ruime kern af naar Skopje. Enkel Jérémy Taravel (nog niet 100% fit), Brecht Dejaegere (revalidatie) en Ofir Davidzada (arriveert vanavond of morgen) bleven in Gent. Vanhaezebrouck beseft dat die ruime groep een voordeel kan zijn: "Ik heb een groep van 26 spelers, dus ik kan veranderingen doorvoeren. Met wedstrijden op donderdag en zondag is het logisch dat je wat roteert met je elftal. In vergelijking met de trip naar Roemenië is Nana Asare nu wel mee."

Renato Neto:

De Belgo-Braziliaanse nummer 10 van de Buffalo’s leek wat zenuwachtig voor zijn gezamenlijke persconferentie met de coach maar dat was alvast niet te wijten aan een gebrek aan vertrouwen in zichzelf of zijn teammaats. Aan een scenario zonder Europees voetbal denkt hij niet: Neen, zeker niet. Het zou goed zijn voor de groep en de club als we doorgaan.  Zoals de coach al zei zullen we het hier zeker niet cadeau krijgen, maar dat we dit seizoen geen Europees spelen, daar wil ik zelfs niet aan denken. We hebben nog één moelijke challenge morgen en dan zitten we in de groepsfase. Het is aan ons om te tonen dat we het waard zijn.”