Geslaagde Nieuwjaarsreceptie 2017

Geslaagde Nieuwjaarsreceptie 2017

Maandag nodigde KAA Gent de commerciële partners uit voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Vierhonderd genodigden werden verwelkomd en luisterden aandachtig naar toespraken van voorzitter Ivan De Witte, trainer Vanhaezebrouck en een interview met algemeen manager Michel Louwagie. De zes nieuwe aanwinsten werden nadien geïnterviewd door onze Directeur Communicatie, Patrick Lips.

Voorzitter De Witte toonde zich andermaal strijdvaardig en ambitieus. Hij benadrukte de groeimarge die onze club nog heeft: “KAA Gent heeft momenteel 25% bereikt van het potentieel! Op alle vlakken kunnen en willen we nog groeien. Ik heb er echt nog zin in om die overige 75% te helpen realiseren. Of we nog eens kampioen zullen spelen? Ik ben er van overtuigd dat we dat binnen een relatief korte termijn nog eens gaan doen, ja.” Hij wees er voorts op dat er hard moet gewerkt worden om een echte “community” uit te bouwen waarbij de integratie in het Gentse maatschappelijk leven belangrijk is. Tot slot herhaalde hij dat Hein Vanhaezebrouck voor hem een toptrainer is die perfect past in de cultuur van onze club en die hopelijk nog een tijdje bij KAA Gent blijft. De voorzitter bevestigde dat er zeker nog transfers te verwachten zijn…

Algemeen Manager Michel Louwagie gaf toelichting bij de realisatie van een transfer waarbij hij de aankoop van doelman Kalinic en spits Kalu als voorbeelden nam : “Een transfer realiseren is het werk van een heel team en neemt vaak maanden in beslag. Kalinic werd al langer gevolgd door onder meer ex-doelman en scout Luc Sanders. De overgang van Kalu kadert dan weer in de samenwerking met de club Trencin waar onder andere ook Moses Simon en Ibrahim Rabiu vandaan komen.” Er wordt nu ook gewerkt aan de uitbouw van een nieuw trainingscomplex op de site van Racing Gent en er wordt nog meer geïnvesteerd in de jeugd. Het geld van de Champions League wordt dus oordeelkundig en toekomstgericht gespendeerd.

Hein Vanhaezebrouck boeide de zaal met een evaluatie van het voorbije jaar , de relativiteit van succes en de factoren die een wedstrijd kunnen beïnvloeden. Om te groeien moet de hele club groeien en moeten op alle posities de juiste mensen met de juiste mentaliteit geplaatst worden: “Ik voel dat deze club echt wel gegroeid is de voorbije jaren en dat merk je bijvoorbeeld aan het feit dat jonge spelers zoals Thibault De Smet en Louis Verstraete speelminuten kregen in de eerste ploeg. Het hele stadion kent Louis al, want zijn naam wordt gescandeerd. En er staan ons nog veel mooie momenten te wachten:  sommigen deden al wat meewarig over onze resultaten, maar inmiddels staan we opnieuw in de top 6 en wacht maar, in die laatste tien wedstrijden van de Play Offs kan er nog veel gebeuren! We hebben inderdaad al wat punten verloren, maar een plaats in de top 3 kan nog hoor!”

De zes nieuwe aanwinsten werden nadien voorgesteld : ze scoorden allemaal qua motivatie en spontaniteit. Kalinic toonde zich zelfverzekerd, Kalu kon zich zelfs verzoenen met het koude weer, Tekie blaakte van ambitie, Bjedov was aangenaam verrast door de sfeer, Troost-Ekong straalde flegme uit en Verstraete bewees zijn fighting spirit ook met woorden!

Als kers op de taart volgde een schitterende walking dinner. Veel stralende gezichten en algemene tevredenheid dus!