Vooruitblik met Kenny Saief

Vooruitblik met Kenny Saief

Een nieuw seizoen, nieuwe kansen. En die lijkt Kenny Saief (21) met beide handen te grijpen. De Israëli oogde scherp tijdens de voorbereiding en werd daarvoor beloond met een basisplaats in de Supercup. ‘The Boss’ wil nu ook in de competitie bepalend zijn voor de Buffalo’s.

Ambieer je zondag een basisplaats, Kenny? In de Supercup kreeg je alvast het vertrouwen van de coach.

“Ik zal klaar staan als de trainer me nodig heeft. De voorbije weken heb ik me steeds voor de volle honderd procent gegeven. Nu is het aan de coach om te beslissen of hij me selecteert voor het eerste competitieduel. Als dat niet zo is, zal ik nog harder werken aan mezelf. Want ik voel dat ik nog progressiemarge en werkpunten heb.”

Ook tijdens je vakantie heb je niet stilgezeten.

“Ik wist op voorhand dat de concurrentie voor een basisplaats groot zou zijn. Daarom heb ik slechts een drietal dagen vrijaf genomen en ben ik nadien weer aan de slag gegaan. Naast het trainingsschema van de club werkte ik ook samen met een personal coach. Met enkele andere Israëlische voetballers werkten we zo aan onze conditie voor het nieuwe seizoen.

Wat prikkelde je om zo hard te werken?

“Vorig jaar heb ik niet alles getoond wat ik in mijn mars heb. Ik sloot vrij laat aan bij de spelersgroep en had enkele problemen op het einde van het seizoen (Saief verloor in februari zijn vader na een slepende ziekte, nvdr.). Kijk, het deed een beetje pijn dat ik niet in de selectie zat voor de kampioenswedstrijd tegen Standard. Dit jaar wil ik hetzelfde meemaken, maar zelf op het veld staan.”

Wanneer zal je spreken van een geslaagd seizoen?

“Als ik meer speel en beslissender kan zijn voor het team. Maar concrete cijfers wil ik er niet op plakken. Ik ben er trouwens zeker van dat ik in mijn opzet zal slagen. Want als je hard werkt voor een doel, word je daar vrijwel altijd voor beloond. En elk jaar leg ik de lat voor mezelf een beetje hoger.”

Kijk tot slot eens vooruit naar het openingsduel met Westerlo.

“Het belang van deze partij mag niet onderschat worden. Met een overwinning zouden we meteen gelanceerd zijn voor een goede seizoenstart. Al beseffen we dat de tegenstanders nu anders naar ons kijken. Elk team zal extra gemotiveerd zijn om een resultaat neer te zetten tegen de landskampioen. We zullen dus moeten knokken om de drie punten mee naar Gent te nemen.”

(JVDV)
Foto: Yves Masscho