Zwitserse scheids voor Europees duel

Zwitserse scheids voor Europees duel

De eerstkomende thuiswedstrijd tegen SCR Altach voor de derde voorronde van de UEFA Europa League, zal geleid worden door de Zwitserse scheidsrechter Adrien Jaccottet (19 juli 1983). 

Wij herinneren er onze supporters graag aan dat deze wedstrijd gratis is voor abonnees.

Jaccottet was zelf voetballer op amateurniveau voor hij zich wierp op een carrière als scheidsrechter. In 2008 floot hij zijn eerste wedstrijd in de Zwitserse tweede klasse. In 2010 maakte hij zijn debuut in de 'Superleague', de hoogste Zwitserse klasse. 

Jaccottet werd geboren in Basel en woont en werkt er ook. Hij volgde een opleiding als jurist en werkt, behalve als scheidreschter, ook als jurist in een bank. Daarnaast speelt hij klassieke muziek als hobby en was hij tussen 1999 en 2003 zelfs aan de slag als bassist in de a cappella groep The Glue.

Europees debuut tegen twee voormalige KAA Gent-tegenstanders

Jaccottet fluit sinds 2012 Europese wedstrijden. In 2013 maakte hij zijn debuut als internationaal scheidsrechter op het hoogste niveau. Zijn Europeese debuut was een wedstrijd tussen twee voormalige Europese tegenstanders van KAA Gent, Cliftonville en Kalmar FF (1-0). Zijn eerste interland floot hij op 10 september 2013, toen Chili met 2–2 gelijkspeelde tegen Spanje.