Yves Vanderhaeghe: "Morgen opperste concentratie"

Speeldag 1 - Croky Cup - 26-09-2018 om 20:00 u

De bekerloting een goede maand geleden bepaalde dat de Buffalo's in de Croky Cup hun valies mochten maken voor de verst mogelijke verplaatsing naar de meest zuidelijk gelegen Belgische stad: Virton. Coach Yves Vanderhaeghe en kapitein Nana Asare gaven vandaag hun kijk op de wedstrijd. 

Yves Vanderhaeghe wil absoluut een herhaling van vorig seizoen vermijden en waarschuwt ervoor de ploeg uit 1e Amateur niet te onderschatten: "Allereerst zitten we natuurlijk met die verre verplaatsing terwijl sommige eersteklassers bij wijze van spreken tegen hun buren gaan spelen. Daarnaast loopt er bij Virton bovendien een pak spelers met eersteklasse-ervaring die bovendien goed voetbal proberen brengen (o.a. Alessandro Cordaro, Guillaume François, Anthony Moris, Jérémy Serwy, n.v.d.r)."

Uitverkocht Stadion  

Dat bleek ook uit de reeds gescoute wedstrijden: "Ondanks de wat povere kwaliteit van de beelden, zagen we duidelijk dat ze de opdracht krijgen om hun combinaties te verzorgen. Bovendien leeft de match daar ook enorm, het is een streek die zijn eigenheid heeft en het stadion is uitverkocht. Met andere woorden, we zullen scherp en attent moeten zijn én we zullen het samen moeten doen. Na onze Europese uitschakeling, rest ons enkel nog de beker en de competitie, dus ik wil morgen opperste concentratie. Met een overwinning kunnen we immers zondag ook met meer rust en vertrouwen richting Antwerpen."

Geen wedstrijdselectie

De wedstrijdselectie zal pas morgenvroeg volgen. Gezien de korte recuperatietijd na de wedstrijd in het weekend waren er een aantal spelers met wat last en kwaaltjes (o.a. Bronn en Andrijasevic). Pas morgenvroeg zal daarom een definitieve wedstrijdselectie gemaakt worden. 

Nana Asare: "Lange busreis goed voor de sfeer"

Ook Nana Asare keek vooruit naar de wedstrijd tegen Virton. Hij ziet om een welbepaalde reden ook niet per se op tegen de lange busreis.