Voorbeschouwing KAA Gent - R Antwerp FC

Voorbeschouwing KAA Gent - R Antwerp FC

Speeldag 16 - Jupiler Pro League - 25-11-2018 om 14:30 u

In de Jupiler Pro League luidt speeldag 16 de terugronde in van de reguliere competitie. KAA Gent krijgt zondagnamiddag R Antwerp FC op bezoek in de Ghelamco Arena. De aftrap wordt gegeven om 14u30 en alle wedstrijdfasen zijn live te volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Na de laatste interlandbreak van 2018 nemen de Buffalo's de handschoen terug op in de race naar de Play-Offs. De terugronde van de reguliere competitie begint alvast met een stevige affiche tegen seizoensrevelatie R Antwerp FC. The Great Old sloot een knappe heenronde af op de derde plaats en door de nederlagen van Genk en Club Brugge kunnen ze nog verder opschuiven, tot op één punt van leider Genk. Geen twijfel mogelijk dus dat de Antwerpenaren hypergemotiveerd aan de aftrap zullen staan.

Onverzettelijkheid troef

Aan wedstrijdmentaliteit en onverzettelijkheid heeft Antwerp sowieso al geen gebrek onder Laszlo Bölöni. Met amper 13 tegendoelpunten in 15 wedstrijden hebben ze veruit de beste defensie van het land en in de volledige heenronde werd slechts twee keer verloren: tegen leider Genk en op het veld van Sint-Truiden, die andere revelatie van de heenronde.

Steile opmars

Antwerp heeft zich op erg korte tijd opgewerkt tot een subtopper in de Jupiler Pro League. Na vele jaren van kommer en kwel in tweede klasse lijkt sinds de promotie de ommekeer compleet. Het Bosuilstadion wordt in sneltempo omgebouwd tot een moderne voetbaltempel en vormt zo - naar Gents voorbeeld - een belangrijke katalysator om een stabiele subtopper te blijven.

Sportieve groei

Ook op sportief beleidsvlak liet The Great Old zich stevig gelden. De sterkhouders bleven aan boord en de kern kreeg een gevoelige kwaliteitsinjectie. Dieumerci Mbokani en Lior Refaelov, beiden 32 jaar en op een zijspoor bij Dinamo Kiev en Club Brugge, toonden ondertussen al dat ze nog niet versleten zijn en de Antwerp-supporters nog heel wat plezier kunnen bezorgen. Ook het aantrekken van de onbekende Simon Juklerød bleek een schot in de roos, de Noor ontpopte zich tot een van de beste linksachters in de Belgische competitie. Bölöni mist zondag wel Faris Haroun, zijn draaischijf op het middenveld.

Drie op drie in de Ghelamco Arena?

De Gentse fans hopen zondag op een derde opeenvolgende thuiszege onder het bewind van Jess Thorup. De Buffalo's speelden op het veld van Anderlecht een prima partij, maar moesten uiteindelijk wel puntenloos huiswaarts. Daardoor blijft het knokken voor elk punt om op de Play-Off 1 plaatsen te blijven, want de concurrentie ligt op de loer.

Verstraete en Plastun geschorst, Odjidja en Smith fit

Jess Thorup kan tegen Antwerp terug beroep doen op de herstelde Vadis Odjidja. Daarnaast is ook Eric Smith wedstrijdfit, waardoor de jonge Zweed voor het eerst zijn opwachting maakt in de 20-koppige selectie. Birger Verstraete en Igor Plastun maken daar geen deel van uit, beiden zijn geschorst na hun rode kaart op Anderlecht. Ook Renato Neto is er niet bij, hij blesseerde zich op training. 

Herbekijk de voorbeschouwing van Jess Thorup: "Antwerp is sterk maar thuis moeten we altijd proberen winnen"

De wedstrijd in de Ghelamco Arena zal geleid worden door Nicolas Laforge, geassisteerd door Frédéric Godelaine en Patrick Plumes. Vierde scheidsrechter is Kevin Van Damme.

Kan je er niet bij zijn in de Ghelamco Arena, maar wil je wel graag de wedstrijd volgen? Houd dan zondagnamiddag onze site in de gaten voor, tijdens en na de wedstrijd of volg ons op Twitter.

KAA Gent - R Antwerp FC in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2017-2018: 0-1
  • 2016-2017: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2015-2016: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2014-2015: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2013-2014: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2012-2013: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2011-2012: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2010-2011: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2009-2010: R Antwerp FC in tweede klasse
  • 2008-2009: R Antwerp FC in tweede klasse

Website tegenstander

www.royalantwerpfc.be