Vooruitblik met Brecht Dejaegere

Vooruitblik met Brecht Dejaegere

Als één iemand KAA Gent uit zijn dipje kan halen, dan is het wel Brecht Dejaegere. ‘Brechtje’ voetbalt na Nieuwjaar op een wolk. “Het is allemaal veel vrijer in mijn hoofd”, verklaart de aanvaller, die ook vooruitblikt naar het duel met Lokeren. “We moeten vanaf de eerste minuut uitgaan van onze eigen sterkte.”

Heb je lang gepiekerd over de zware eindcijfers in Oostende?

“Na afloop voelde ik me bijzonder slecht, maar de volgende ochtend heb ik meteen de knop omgedraaid. Die nederlaag is geen reden om plots te panikeren. Iedere ploeg kent wel eens een mindere periode. Maar er licht overgaan doen we evenmin. Deze week hebben we eens alles op een rijtje gezet in een groepsgesprek. De lessen die we daaruit trokken, moeten we nu in de praktijk omzetten. En wees gerust: iedereen is vastbesloten om zich te herpakken.”

Wat was de conclusie van dat groepsgesprek?

“We moeten teruggrijpen naar de basis van onze successen. Elke speler moet opnieuw vechten voor elkaar. Want wat was het voorbije jaar onze sterkte? Het collectief, hé! Een ploeg kan niet winnen als er maar één, twee of vier spelers op niveau zijn. We moeten alle 25 dezelfde mentaliteit tonen en hard werken. Want dat is het enige wat we nu kunnen doen: werken, werken en nóg harder werken.” 

Is er ook een positieve zijde aan die mindere periode?

“Het is goed dat we nu beseffen dat we geklopt kunnen worden. Na die week met overwinningen tegen Anderlecht, Club Brugge en Standard dachten we misschien dat we de wereld aankonden. Nu zijn we allemaal wakker geschud. Maar dat onze code plots gekraakt zou zijn, vind ik ‘bullshit’. (zucht) Enkele weken geleden sprak iedereen nog over een onklopbare machine.”

Én een onhoudbare Dejaegere. Gelukkig is die er wel nog steeds.

“Ik voel me dan ook uitstekend na de winterstop. De verklaring? (denkt lang na) Het is allemaal veel vrijer in mijn hoofd. En voor mij is het mentale aspect zeventig procent van het werk in het voetbal. Uiteraard helpt het ook dat ik momenteel gespaard blijf van blessures. (neemt de tafel vast) Toch maar even hout vasthouden. (schaterlacht)”

Kijk tot slot eens vooruit naar het duel met Lokeren.

“Vanavond moeten we vanaf de eerste minuut uitgaan van onze eigen sterkte. Als we dat doen, zijn we in staat om iedere ploeg te kloppen. Hopelijk krijgen we daarbij de steun van onze fans – dat verschil voel je op het veld. Zeker omdat ik een match verwacht met veel grinta. We weten alvast perfect wat er van ons verwacht wordt. Nu is het aan ons om dat op het veld ook uit te voeren.”

(JVDV)
Foto: Yves Masscho