Vooruitblik met Nana Asare

Vooruitblik met Nana Asare

Onderschat het aandeel van Nana Asare in de leidersplaats niet. Week na week bij de stille uitblinkers én een sleutelfiguur in de kleedkamer. Tegen Sporting Charleroi staat de sympathieke Ghanees voor de 35ste keer dit seizoen in de basis.

Hoe voelt het om vier wedstrijden voor het einde de leidersplaats te pakken?

“Het is prettig. Zeker omdat we eerder dit seizoen al vaak de kans kregen om aan de leiding te komen, maar het nooit lukte. Nu vielen alle puzzelstukjes wel in elkaar. Maar we mogen niet vergeten dat er ons nog vier belangrijke wedstrijden wachten. Mentaal en fysiek moeten we scherp blijven. Wanneer ik voor het laatst aan de leiding stond? (denkt lang na) Dat moet geleden zijn van mijn periode bij KV Mechelen in tweede klasse. Al stonden we niet lang bovenin. Hopelijk is dat nu anders.”

De fans dromen alvast van een eerste titel. Hoe zit dat in de kleedkamer?

“Iedereen blijft er rustig onder en bekijkt het match per match. Dat doen we trouwens al het hele seizoen. Ik kan wel begrijpen dat de verwachtingen van de fans steeds hoger worden. Dat is bij de spelers ook zo. We gaan dan ook ons uiterste best doen om bovenin te blijven staan. Het zou een fantastische beloning zijn voor hun enorme steun doorheen het seizoen.”

Ook individueel scheer je hoge toppen. Ben je in de vorm van je leven?

“Dat moment komt pas als ik stop met voetballen. (schaterlacht) Ach, ik kan de erkenning voor mijn prestaties niet alleen opstrijken. Mijn ploeggenoten en de staf verdienen evenveel lof. Een groot deel van je prestaties hangt immers af van de mensen rondom je. Het belangrijkste voor mij is dat ik het team goed zie presteren, elke wedstrijd opnieuw. Voetbal is en blijft een teamsport.”

Naast het veld ben je even belangrijk. Je sprak de kleedkamer toe voor de partij tegen Anderlecht en Simon noemde je zelfs zijn grote broer.

“Het is fantastisch om iemand als Simon in de kleedkamer te hebben. Hij is jong, heeft veel talent en is bereid om dingen bij te leren. Ik probeer hem zoveel mogelijk te helpen. Mijn advies voor hem? Ik benadruk steeds dat hij gewoon zijn spel moet spelen en van de wedstrijd moet genieten. Op die manier kan hij zonder druk voetballen.”

Jullie konden dit seizoen nog niet winnen van Charleroi. Hoe komt dat?

“Charleroi is een moeilijk te bespelen ploeg met veel talent. We zullen ons beste spel naar boven moeten brengen om ze te kloppen. Bovendien is iedereen zich ervan bewust dat Charleroi ons kan verrassen. Onze nederlaag daar ligt nog vers in het geheugen. We zullen dan ook gefocust aan de aftrap staan. Dat geldt trouwens voor alle wedstrijden die nog volgen. De laatste vier partijen worden de gevaarlijkste en moeilijkste.”

(JVDV)

Foto: Yves Masscho