Vooruitblik met Nana Asare

Vooruitblik met Nana Asare

Zo’n twee jaar geleden debuteerde Nana Asare op de Freethiel – toen nog een beetje gereserveerd en onzeker. Vanavond staat de Ghanees er opnieuw. Nu als onmisbare schakel in de machine van Hein Vanhaezebrouck, met een landstitel, Supercup én geslaagd Champions League-debuut op het palmares. Het resultaat van twee jaar hard werk.

Dit moet jouw eerste interview zijn na de landstitel, Nana. Vertel eens hoe jij het allemaal beleefd hebt vier maanden geleden.

“(grijnst) Ik blijf altijd een beetje op de achtergrond, dat is nu eenmaal mijn persoonlijkheid. Maar ik kan je wel vertellen dat ik er écht van genoten heb. KAA Gent een eerste landstitel bezorgen, dat betekende heel veel voor me. Bovendien was mijn zoontje jarig op de dag van de kampioenswedstrijd tegen Standard. Dat maakte het allemaal nog mooier. Achteraf heb ik alle ploeggenoten bedankt voor het cadeau dat ze mijn zoontje hebben gegeven.”

Je had natuurlijk ook zelf een groot aandeel in die titel. Dit seizoen trek je die lijn gewoon door.

“Lof krijgen van de pers is natuurlijk aangenaam, maar ik hecht vooral belang aan de appreciatie van mijn gezin en teamgenoten. Kijk, als ik in de kleedkamer mijn mening deel, heb ik het gevoel dat iedereen luistert. Het onderlinge respect voor elkaar is enorm. We hebben dan ook een lange weg afgelegd samen. Vooral vorig jaar hebben we grote stappen vooruit gezet. We wisten waar we naartoe wilden en hebben alles gedaan om dat doel te volbrengen.”

Vanavond staan een trip naar Beveren op het programma. Twee seizoenen geleden trok je daar voor het eerst een Gent-shirt aan.

“Ik herinner me die partij nog goed. Het was een moeilijke wedstrijd (het werd 1-1 dankzij een doelpunt van Carlos Diogo, red.) en dat zal nu niet anders zijn. Beveren is ongetwijfeld op revanche belust na hun twee zware nederlagen in de competitie. Daarenboven hebben we nog niet gewonnen op verplaatsing. Het wordt dus hoog tijd dat we een eerste uitzege pakken.”

Volgende week wacht een nieuwe wedstrijd op het kampioenenbal. Kijk je er ook zo hard naar uit? 

“Uiteraard, ik geniet van elke minuut in de Champions League. In mijn periode bij KV Mechelen droomde ik er al van. We zijn dan wel de underdog in onze groep, toch willen we een goede prestatie neerzetten. Elk punt is voor ons een succes. Maar na de wedstrijd tegen Lyon had iedereen het gevoel dat er meer inzat.” 

Misschien volgt dinsdag een nieuwe stunt. Wat kan je ons vertellen over Zenit?

“Mijn kennis over dat team is beperkt. In het verleden zag ik ze wel al een paar keer aan het werk in de Champions League. Zo weet ik dat er twee Belgen spelen en het een bijzonder sterk team is. Veel jongens hoopten op Barcelona uit pot één, maar eigenlijk was ik opgelucht dat we zo’n klepper ontliepen. Nu zijn er immers mogelijkheden voor ons.”

 

(JVDV)

Foto: Yves Masscho