KAA Gent en Hein Vanhaezebrouck gaan uit elkaar

KAA Gent en Hein Vanhaezebrouck gaan uit elkaar

Vandaag werd besloten om de samenwerking met Hein Vanhaezebrouck stop te zetten.

Bekijk hieronder de persconferentie integraal

Klik hier voor een kort verslag van de persconferentie op Twitter

Vanhaezebrouck tekende op 5 mei 2014 een contract voor twee seizoenen bij KAA Gent. Onder zijn leiding werd de club op 21 mei 2015 voor het eerst in zijn 115-jarige geschiedenis landskampioen met verzorgd en aantrekkelijk voetbal. Een historisch feit dat werd gevierd met een kampioenenfeest zoals dat alleen in Gent kan. Snel daarna volgde een tweede prijs met de eerste Belgische Supercup uit de Gentse clubgeschiedenis. 

In het seizoen 2015-2016 verbaasde KAA Gent vriend en vijand in de Champions League. Waar initieel gevreesd werd dat KAA Gent te licht zou wegen op het Europese kampioenenbal, werd bij de eerste wedstrijd meteen duidelijk dat de Buffalo's met open vizier de strijd zouden aanvatten tegen elke tegenstander. Met lefgozervoetbal werd de steun en sympathie van het hele land gewonnen. KAA Gent plaatste zich vervolgens, als eerste Belgische club in 15 jaar, voor de Round of 16 van Europa's grootste voetbalcompetitie. Daar werd het eervol uitgeschakeld door VfL Wolfsburg. In de competitie werd een derde plaats gehaald met deelname aan de Europa League 2016-2017 als gevolg.

Ook in 2016-2017 werden in Europa en België mooie resultaten behaald. Hoewel in de vaderlandse competitie de motor op verplaatsing al eens sputterde, slaagde KAA Gent er opnieuw in om Europees te overwinteren na kwalificatie in een groep met Shaktar Donetsk, Braga en Konyaspor. In de Round of 32 werd vervolgens op het mythische Wembley, tijdens de 100e Europese wedstrijd van de Buffalo's en in het bijzijn van 8000 Gentsupporters, Tottenham uitgeschakeld. In de competitie eindigde KAA Gent voor de derde maal op rij in de top drie en werd opnieuw Europees voetbal afgedwongen. 

Na substantiële investeringen in de spelerskern was de start in seizoen 2017-2018 ontgoochelend met o.a. een snelle uitschakeling in Europa tegen het Oostenrijkse Altach. Tegenvallende resultaten in de Jupiler Pro League leidden tot de huidige situatie waarbij beide partijen besloten om de samenwerking in onderling overleg stop te zetten. KAA Gent en zijn supporters zijn Hein Vanhaezebrouck zeer erkentelijk voor de behaalde resultaten en wensen hem het beste in zijn verdere carrière.